in

Jo Nesbo’dan Yeni Bir Harry Hole Romanı: Susuzluk

Dedektif Harry Hole serisinin on birinci macerası “Susuzluk,” Doğan Kitap aracılığıyla raflardaki yerini aldı.

susuzluk jo nesbo ust
- Reklam -
- Reklam -

Norveçli polisiye yazarı Jo Nesbo‘nun sevilen karakteri Harry Hole, maceralarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kez karşımızda serinin on birinci cildi olan Susuzluk (The Thirst) var.

Serinin bir önceki kitabı “Polis”te emekli olan kahramanımız seri bir katilin polisleri öldürmeye başlamasıyla birlikte bir kez daha sahalara dönmek zorunda kalıyor. Kitabın arka kapak yazısı şöyle:
susuzlukKurban Tinder bağımlısı bir kadın. Soruşturma ekibinin elindeki tek kanıt, kadının yaralarındaki pas ve boya parçacıkları. İki gün sonra ikinci bir cinayet işleniyor. Yine Tinder kullanıcısı olan aynı yaşlarda bir kadın, benzer şekilde öldürülmüş. Bu vakayı çözebilecek tek kişi var: Polisliği bırakan Harry Hole.

Harry ise artık sevdiği kadını ve oğlunu tehlikeye atmak istemiyor. Ne var ki bu cinayetlerle ilgili bir şey Harry’nin dikkatini çekiyor. Sanki “unutmaya çalıştığı bir adamın sesini” duyuyor. Rakel’e verdiği söze rağmen, tüm risklere rağmen, Harry daha önce elinden kurtulan katilin peşine düşmek zorunda…

- Reklam -
- Reklam -

İnsan ruhunun karanlık boşluklarına inen bu dehşetli yolculuk Nesbo’nun hayranlarını mutlu edecek.
– Sunday Mirror

Susuzluk’ta, özenle kurguladığı yan karakteriyle Nesbo müthiş formunda. Tüyleri diken diken eden hikâye şaşırtıcı finaline son sürat ilerlerken romanı elden bırakmak imkânsız. Nesbo gezegenin en iyi polisiye yazarlarından.
– Daily Express
Can Yapalak tarafından dilimize çevrilen 592 sayfalık roman kısa süre önce satışa sunuldu. Bu aynı zamanda Jo Nesbo’nun yurt dışında yayınlanan son kitabı olma özelliğini taşıyor. Serinin bir sonraki adımı olan Knife (Bıçak) ise bu yaz aylarında çıkacak.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Bu yazar hiç radarıma girmedi. Acaba önerir mi forum ahalisi?

  2. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Ben Susurluk diye okudum, ne oluyor oldum bir an bambaşka yerlere gittim geldim.

  3. Avatar for enlied enlied dedi ki:

    5-6 sene önce Nemesis romanını okumuştum. Detaylı bir şeyler söyleyecek kadar hatırlamıyorum ama yazarı okumaya devam etme isteği uyandırmadı Nemesis bende. Anladığım kadarıyla Doğan Kitap kitapların yazılış sıralamasını umursamadan basmaya başlamış Jo Nesbo’yu ve Nemesis aslında Harry Hole karakterinin 4. kitabıymış. Belki bunun da beğenmememde etkisi olmuştur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dark tower sam strike

Amazon’un Kara Kule Dizisi Roland Deschain’ini Buldu

peri bacalari ust

Seçkide 117. Sayı: “Peri Bacaları Öyküleri”