in

Jo Nesbo’nun Harry Hole Serisi “Kızılgerdan” ile Devam Ediyor

İskandinav polisiyesinin rock yıldızı Jo Nesbo’nun Harry Hole Serisi “Kızılgerdan” ile yoluna devam ediyor.

Kızılgerdan - Harry Hole Serisi - Jo Nesbo
- Reklam -
- Reklam -

Norveç’in Oslo kentinde dünyaya gelen Jo Nesbo (1960), Norveç Ekonomi Üniversitesi’nde Ekonomi ve İşletme bölümlerini bitirdi ve yazarlık kariyerine başlamadan önce borsacı ve gazeteci olarak çalıştı. Dedektif Harry Hole serisine “Yarasa” adlı kitabıyla başladı ve dikkatleri üzerine çekti. Bu eseri kuzey ülkelerinin prestijli ödüllerinden biri olan The Glass Key’e (Aynı ödülü ülkemizde de tanınan Stieg Larsson’un Ejderha Dövmeli Kız romanıyla 2006 yılında kazanmıştı) 1998 senesinde layık görüldü.

Nesbo, Harry Hole serisinde yıllar geçtikçe kalemini güçlendirerek yeni eserler ekledi ki başlarda Amerikan polisiyesi edebiyatındaki kara roman tarzı zamanla yerini İskandinav polisiyesine bıraktığı söylenegeliyor.

Gelin, serinin ilerleyişine ve Türkçeye çevrilmesine seneleri temel alan listeye birlikte göz atalım.

- Reklam -

Harry Hole Serisi Kitapları Okuma Sırası

  1. 1997 Yarasa (Doğan Kitap, 2016)
  2. 1998 Hamamböcekleri (Doğan Kitap, 2017)
  3. 2000 Kızılgerdan (Doğan Kitap, 2018)
  4. 2002 Nemesis (Doğan Kitap, 2013)
  5. 2003 Şeytan Yıldızı (Doğan Kitap, 2014)
  6. 2005 Kurtarıcı (Doğan Kitap, 2015)
  7. 2007 Kardan Adam (Doğan Kitap, 2015)
  8. 2009 Leopar (Doğan Kitap, 2016)
  9. 2011 Hayalet (Doğan Kitap, 2017)
  10. 2013 Polis (Doğan Kitap, 2018)
  11. 2017 Susuzluk (Doğan Kitap, 2019)
  12. Bıçak (Doğan Kitap, 2019)

Üçüncü kitap Kızılgerdan, Koridor Yayıncılık aracılığıyla 2010 yılında çıkmış ve zamanla stoklarda kalmamıştı; dolayısıyla uzun süredir “kara sahaf borsasında” yüksek meblağda boy gösteriyordu. Doğan Kitap bu bekleyişe son verip eksik halkayı çıkardı ve bizlere hem yazarın yeteneğinin eserden esere nasıl geliştiğini hem de kuzeyin kendine has özelliklerini bir bir nasıl sahip çıktığını gözlemleyebileceğimiz bir seri oluşturdu.

Gelin Kızılgerdan’ın tanıtım metnine de birlikte göz atalım:

Kızılgerdan – Harry Hole Serisi – Jo Nesbo | Arka Kapak Tanıtımı

kizilgerdanHarry Hole zor bulunan, özel bir suikast silahının ülkeye gizlice sokulduğunu haber alır. Bu arada İkinci Dünya Savaşı’nda cephede bulunmuş eski bir Nazi sempatizanı, boğazı kesilmiş halde bulunur. Bir süre sonra, Harry’nin çok değer verdiği bir arkadaşı öldürülür. Öldürüldüğü gece neden Harry’ye ulaşmaya çalışmıştır?

- Reklam -

Harry’nin araştırması onun, kendi adaletini yerine getirmeye kararlı bir katille karşı karşıya olduğunu gösterir. Harry Hole bir kez daha birbirinden bağımsız görünen bu vakaları çözmek ve katili durdurmak zorundadır.

Kızılgerdan’ı okumak iyi bir aksiyon filmi izlemeye benziyor. Nesbo’nun sahneleri o kadar canlı ki adeta büyük ekranda izleniyormuş duygusu veriyor. Temposu hızlı. Olay örgüsü titiz ve zengin, karakterler ise ilgi çekici. – USA Today

Doğan Kitap aracılığıyla yayınlanan 580 sayfalık romanın çeviri koltuğunda Can Yapalak bulunuyor. Eser, şimdiden çoğu sanal markette ön siparişe açılmış durumda ve 9.11.2018 tarihinden itibaren de raflardaki yerini alacak.

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Anita Anita dedi ki:

    Haber için teşekkürler , darısı Grange - Ölülerin Diyarı’nın başına.

  2. Avatar for Sedi Sedi dedi ki:

    "The thirst"i bekliyorum. Umarım en kısa sürede çıkar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

sinek valsi nizamettin nazli eray

Nazlı Eray’ın Yeni Romanı “Sinek Valesi Nizamettin” Okurlarla Buluşuyor

doctor who sezon 11

Doctor Who’da 13 Yıllık Gelenek Bozuluyor: Noel Özel Bölümü Beklemeyin!