in

Jo Walton Yeni Kitabında Hugo Ödülleri’ni Anlatacak

Ötekiler Arasında’nın bol ödüllü yazarı Jo Walton, Hugo Ödülleri üzerine yazdığı denemelerini bir kitapta topluyor.

jo walton with hugo
Jo Walton (center) in crowd of Hugo winners after the ceremony
- Reklam -
- Reklam -

Her ne kadar son 3-4 yıldır çeşitli grupların çekişmesi yüzünden üstüne gölge düşse de 1953’ten beri aralıksız dağıtılan Hugo Ödülleri fantastik kurgu – bilimkurgu alanında dünyanın en saygın ödüllerinden biri olmayı sürdürüyor. Biz de bu çekişmelerin Hugo üzerindeki etkilerini iki yıldır M. İhsan Tatari’nin kaleminden takip ediyoruz. Geçen seneki olaylar için Çanlar Hugo Ödülleri İçin Mi Çalıyor? ve Hugo Ödülleri’nin Ardından… yazılarını, bu yıl içinse Bitmeyen Savaş: Hugo Ödülleri ve Hugo Ödülleri 2016: Ve Kazanan Rabid Puppies… yazılarını okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Gelgelelim haberimize… Ülkemizde İthaki Yayınları etiketiyle ve M. İhsan Tatari çevirisiyle yayınlanan Ötekiler Arasında romanıyla tanıdığımız Jo Walton, önümüzdeki sene yayınlanacak yeni kitabında bizi Hugo Ödülleri’nin geçmişine bir yolculuğa çıkaracak. An Informal History of the Hugos (Hugo Ödülleri’nin Gayriresmi Tarihi) isimli kitap Walton’un 1953-2000 yılları arasındaki Hugo finalistlerini ve kazananlarını incelediği yazılarından oluşuyor. Walton’un kendisi de Ötekiler Arasında sayesinde En İyi Roman dalında 2012 Hugo Ödülü’ne layık görülmüştü.

4 Temmuz 2017’de Tor Books tarafından yayınlanacak kitabın kapağı ise şu şekilde:

- Reklam -

jo_walton_hugos

- Reklam -

Umarım Hugo Ödülü’nü kazanan daha çok kitabı dilimizde görebiliriz, böylece ben de böyle bir kitabın Türkçeye çevrilmesi umut edebilirim.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

American Gods comics

Amerikan Tanrıları Çizgi Romana Uyarlanıyor

houseonborderlandjpeg

Sınırdaki Ev: Keyiften Delirtecek Kadar Harika Bir Roman