in

Joe Abercrombie’nin Locus Ödüllü “Çolak Kral”ı Geliyor

George R. R. Martin’in “Soluksuz bir ihanet ve intikamın öyküsü” ve Patrick Rothfuss’un “Bu benim favori Abercrombie kitabım” diye değerlendirdiği Joe Abercrombie’nin Harap Deniz isimli üçlemesinin ilk kitabı “Çolak Kral” yakında bizlerle!

colak kral ust
- Reklam -
- Reklam -

Joe Abercrombie adını daha önce İngiliz Fantazi, Locus, David Gemmell gibi ödüllerde ve birbirinden kaliteli kalemin yer aldığı Legends: Stories in Memory of David Gemmell, Dangerous Women, Sword and Dark Magic, Düzenbazlar isimli antolojilerde çokça duymuşsunuzdur. İngiliz yazarı çizgi romana da uyarlanan Kadim Kanunlar üçlemesinden de biliyor olabilirsiniz. Hani şu çevirisi eksik kalan seri: İlk iki kitabı olan Şiddetin Tohumu (Mayıs, 2013) ve Astıktan Sonra (Kasım, 2014) Artemis Yayınları aracılığıyla yayımlanmıştı ama serinin üçüncü romanı Last Argument of Kings aradan yıllar geçmesine rağmen hâlâ çevrilmedi.

Kadersiz Kadim Kanunlar’ını bir kenara bırakırsak yazarın aynı mertebede -kaderi benzemesin- sevilen ve beğeniyle bahsedilen başka bir üçlemesi “Harap Deniz”, Pegasus Yayınları aracılığıyla yayınlanmaya başlıyor. Üçlemenin ilk romanı olan “Çolak Kral”ı beğenenler arasında George R. R. Martin, Patrick Rothfuss ve Robin Hobb gibi tanıdık yazarlar da bulunuyor.

Gelin, 2015 yılında Genç Yetişkin kategorisinde Locus Ödülü’nü de kazanan Çolak Kral’ın tanıtım bültenine beraber bakalım:
colak kralDostlar düşman, düşmanlar dost olacak.

- Reklam -

Prens Yarvi hiçbir zaman istemediği tahtı geri almaya ant içmiştir. Ama önce zulümden, zincirlerden ve Harap Deniz’in acımasız sularından sağ çıkmak zorundadır. Üstelik tüm bunları tek bir elle başarmalıdır.

Kandırılan kandırmaya başlayacak.

Babasının gözünde her zaman zayıf biri olan Yarvi, güçlü bir yumruğun ve soğuk bir kalbin hüküm sürdüğü topraklarda yapayalnızdır. Ne kalkan kuşanabilir ne de balta sallayabilir. Bu yüzden aklını sivriltmesi gerekmiştir.

İhanete uğrayan ihanet edecek.

Dışlanan ve kaybolanlardan oluşan tuhaf bir arkadaş grubuna giren Yarvi, asillerle dolu sarayda görmediği desteği arkadaşlarından görür. Yanında sadık dostları olsa da Yarvi yolculuğunun başladığı gibi sona erebileceğinin farkındadır… Entrikalar, tuzaklar ve trajediyle.

- Reklam -

Harap Deniz üçlemesi sevdiğim nadir fantastik serilerden biri haline geldi.”

– James Dashner, The New York Times çoksatanı Labirent’in yazarı

“İyi ile kötü arasındaki çizginin bulanıklaştığı ve hiçbir şeyin beklediğimiz gibi gitmediği Çolak Kral, etkileyici ters köşeleri ve eğlenceli aksiyonuyla eksiksiz bir macera.”

– Rick Riordan, The New York Times çoksatan yazarı

“Soluksuz bir ihanet ve intikamın öyküsü.”

– George R.R. Martin
Emre Aygün’ün çevirisini üstlendiği 368 sayfalık Çolak Kral, 31 Mayıs 2018 tarihinden itibaren fiziksel raflara geliyor ve hâlihazırda sanal mağazaların ön siparişinde de boy gösteriyor.

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Bu seri Türkçeye çeviremez diyordum ama yanıldım.

  2. Avatar for Paul-Atreides Paul-Atreides dedi ki:

    Konusu çok ilgi çekici çıktığı gün alıp okuyacağım muhtemelen.

  3. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Ya su seriyi okuyan var mi ? Listeye eklese mi eklemese mi bilemedim . Arka kapak yazısı fazla klişe geldi sanki .

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uzaktan Kumandalı Kız - James Tiptree, Jr

Uzaktan Kumandalı Kız: Antikapitalist Bir Hiciv

sirius deneyleri ust

“Argos’taki Kanopus Arşivleri” Üçüncü Kez Açılıyor