in

Joe Hill’in Meşhur Romanı ŞE7T4N, İthaki’nin Karanlık Kitaplık Dizisine Katıldı

İthaki Yayınları’nın Karanlık Kitaplık dizisine tüyler ürpertici bir macera daha ekleniyor! İlk olarak 2013 yılında çıkan ŞE7T4N uzun bir aradan sonra Türkçe baskısıyla tekrar karşımızda.

seytan ust
- Reklam -

Geçtiğimiz yıl İthaki Yayınları tarafından başlatılan Karanlık Kitaplık dizisi her geçen gün büyüyerek usta yazarların özenle basılmış korku dolu maceralarını bize getirmeye devam ediyor. Şimdi de sıra Stephen King’in oğlu Joe Hill’in ŞE7T4N (NOS4A2) adlı romanında.

Hill’in 2013 yılında yayımladığı ŞE7T4N, 2014 yılında Altın Kitaplar tarafından da dilimize kazandırılmıştı. Uzun süredir baskısı bulunmayan eser, bu sefer de İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alacak. Yarattığı kötü adamıyla Amerikan korku edebiyatında oldukça büyük bir yere sahip olan romanın içinde ödüllü çizer Gabriel Rodriguez’in çizimleri de yer alacak. Hatırlayacağınız gibi Joe Hill’in İtfaiyeci isimli kitabı da geçtiğimiz günlerde yine Karanlık Kitaplık kapsamında okurlarla buluşmuştu.

Kitabın arka kapak yazısı ise şöyle:

seytanBram Stoker En İyi Roman Ödülü Adayı

- Reklam -

Locus En İyi Fantastik Roman Ödülü Adayı

August Derleth En İyi Roman Ödülü Adayı

Unutulmayacak bir canavar yaratmak, her korku yazarının hayalidir. Adını günümüzün en tekinsiz korku yazarları arasına yazdıran, İtfaiyeci, Boynuzlar gibi çoksatan, ödüllü romanların yazarı Joe Hill de ŞE7T4N’da, çocukluğunuzun kâbuslarından fırlayan, sadece kendisinin yazabileceği bir canavarla tanıştırıyor bizi: Charlie Manx. Oyun, mutluluk, merhamet gibi kavramları çok yanlış anlayan, ergen akıllı, kadın düşmanı, ruh emici bir adam. Yanına topladığı psikopatlarla ülkeyi gezerek çocukları kaçıran, kötücül bir kuvvet. En büyük silahı: Düşüncenin yarattığı yollarda ilerleyen, istemediği kimsenin fark edemediği, sürücüsünün izdüşümü olan Wraith model bir Rolls Royce. Plakası: ŞE7T4N. Mesken bellediği doğaüstü, tüyler ürpertici o diyar: Karın yağmayı hiç bırakmadığı, sadece eğlencenin, şekerin ve sivri, kancaya benzer dişlerin olduğu NOELİSTAN.

- Reklam -

Ancak dünya sadece canavarlardan ibaret değil.

Victoria McQueen’in bir yeteneği var. Evet, cesur, asi, akıllı bir kız ama asıl yeteneği bambaşka. Kaybolmuş şeyleri bulabiliyor: bilezikleri, fotoğrafları, bazı soruların cevaplarını. Bisikletine bindiği zaman, karşısına hep o üstü kapalı köprü çıkıyor. Köprüyü geçtiğinde ise nereye gitmesi gerekiyorsa orada buluyor kendini. Gizemli bir kestirme yol. Mesela Vic belayı bulmak istediği bir gün kapalı köprüyü geçince Manx çıkıyor karşısına. 90’lı yıllardan, 2000’lere kadar ilerleyen bu acayip serüven de o gece başlıyor.

Locke & Key’in ödüllü çizeri Gabriel Rodriguez’in illüstrasyonlarıyla bezeli ŞE7T4N’ın dolaştığı yollarda dikkat edin. Her an kendinizi hiç beklemediğiniz bir yerde bulabilirsiniz.

“Masumiyet de aslında göründüğü gibi bir şey değildir. Masum küçük çocuklar sineklerin kanatlarını koparır, bunda sakınca görmezler. Masumiyet bu işte.”

“ŞE7T4N capcanlı, sürprizli ve çarpıcı.” –Jeff VanderMeer
Çevirisini önceki baskıda olduğu gibi Esat Özen’in yaptığı kitap, başarılı kapak tasarımıyla göze de hitap etmeyi ihmal etmiyor. 640 sayfa uzunluğundaki bu uyku kaçıran roman 12 Nisan’da bizlerle olacak.

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for T.S.Zeynep T.S.Zeynep dedi ki:

    dün yeni çıkan kitapları incelerken karşıma çıkmıştı bu kitap. Biraz bakınınca daha önceden altın kitaplardan çıktığını gördüm. Joe hill’in kitaplarının Türkçe’ye çevrildiğini bilmiyordum. Bu da benim eksikliğim olsun. Alınacaklar listeme heyecanla ekledim bu kitabı da. Ayrıca yer yer Mahşer’e selam çakan İtfaiyeci de merak ettiğim kitaplar arasında.

  2. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    İtfaiyeci bir Mahşer olmasa da çok güzel bir post-apokaliptik roman. Tavsiye ederim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the terror sezon 2 ust

Ridley Scott İmzalı Korku-Gerilim Dizisi The Terror İçin 2. Sezon Tarihi Geldi

stan lee endgame

Stan Lee Cameo’ları Hakkında Üzücü Haber