in

John Rebus Kitaplarında 7. Macera Yayında

Ian Rankin imzalı polisiye roman serisi Bir Dedektif John Rebus Polisiyesi dizisinde 7. kitap Bırak Kanasın çıktı.

John Rebus
- Reklam -
- Reklam -

1960 İskoçya doğumlu ödüllü yazar Ian Rankin’in polisiye roman serisi Bir Dedektif John Rebus Polisiyesi kitapları dilimize Alfa Yayınları tarafından kazandırılmaya devam ediyor. Orijinal adı Inspector Rebus Series olan seride dilimize en son 7. basamak Bırak Kanasın çevrildi.

Ian Rankin hem dünyada hem de ülkemizde polisiye edebiyat açısından oldukça tanınan bir isim. Eserleri pek çok dile çevrilen Rankin’in, 20 kitabı aşan John Rebus kitapları; Türkçede de sistemli bir şekilde raflara gelmeye devam ediyor.

Alfa Yayınları, serinin ilk kitabını Eylül 2018’de yayımladı ve bir yılı aşan zaman diliminde yedinci kitaba kadar gelmeyi başardı. Serinin ilk kitabı orijinal dilinde 1987 yılında yayımlanmıştı ve yazar, ara kitaplar, bağımsız maceralar derken 20’den fazla polisiye hikâyeyi 2005’e kadar anlatmaya devam etti.

- Reklam -

Bırak Kanasın, 24 Yıl Sonra Türkçede

Orijinal dilinde 1995 yılında yayımlanan Bırak Kanasın (Let It Bleed) okuru, Dedektif Müfettiş John Rebus’un önemli soruşturmalarından birisine davet ediyor. İskoçya’nın büyük teknoloji şirketlerinden birisinde dönen gizemli olaylar, polis teşkilatındaki yozlaşma, intiharlar ve her geçen sayfada artan sorular ile birlikte kitap, serinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

- Reklam -

Kitabın çevirmenliğini, serideki bazı başka Ian Rankin kitapları ve Philip Kerr gibi yazarların çevirmeni olan Cem Demirkan üstleniyor. 436 sayfalık yedinci kitabın editörlüğü Ebru Koç, sayfa tasarımı Zuhal Turan, grafiği ise Adnan Elmasoğlu tarafından gerçekleştiriliyor.

Yayınevi bu hızla devam ederse serinin geri kalan kitaplarının 2 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

batwoman tam sezon onay

Batwoman Tam Sezon Onayı Aldı

Kimyasal

Geliştirilen Kimyasal, Kuraklığa Meydan Okuyacak