in

Siren’den Yeni Bir Jonathan Safran Foer Romanı: “Buradayım”

Jonathan Safran Foer’in geçen sene epey ses getiren yeni romanı çok yakında Türkçede.

jonathan safran foer buradayim
- Reklam -
- Reklam -

Genç yaşına ve az sayıda eser vermiş olmasına rağmen çağdaş Amerikan edebiyatının en bilinen, takdir edilen isimlerinden biridir Jonathan Safran Foer. 2010’da yayınlanan deneysel romanı Tree of Codes’u saymazsak 10 yılı aşkındır yeni bir kurgu eser ortaya koymamıştı, ta ki geçen sene yayınlanan Buradayım’a (Here I Am) kadar. Dylan Thomas Ödülü’ne de aday gösterilen bu roman, yazarın önceki eserlerinde olduğu gibi yine Siren Yayınları etiketiyle karşımıza çıkacak.

Kitabın tanıtım bülteni şöyle:

New York Times, Yılın Dikkat Çeken Kitapları seçkisi, 2016

- Reklam -

Time, Yılın En İyi 10 Romanı seçkisi, 2016buradayim kapak

Times Literary Supplement, Yılın En İyi Kitapları, 2016

Amazon, Yılın En İyi Kitapları seçkisi, 2016

Her Şey Aydınlandı ve Aşırı Gürültülü ve İnanılmaz Yakın’ın yazarından sarsıcı ve benzersiz bir roman: Buradayım.

- Reklam -

Jonathan Safran Foer, uzun bir aradan sonra kaleme aldığı romanı Buradayım’da kendi hayatlarının çeperinde sıkışıp kalmış iki insanın, Jacob ve Julia’nın öyküsünü anlatıyor. Bir kadın ile bir erkeğin, bir anne ile bir babanın ve yaşamın dayanılmaz ve muhteşem yükünü taşımanın öyküsü bu… Dahası var ama: Sevdiklerine kıyamasalar da sevgiye kıyanların, kalp kırıklıklarını hayal artıklarıyla yamayanların ve bitirmeye çalıştıkları hayatlardan bir şeyler biteceğini umanların öyküsü. Jonathan Safran Foer, kendine özgü hassasiyeti, yaratıcılığı ve benzersiz icatlarıyla bu muazzam romanında bir evliliğin çöküşünü, bir ailenin yaşamını ve İsrail’in yıkımına neden olan büyük Ortadoğu savaşını anlatıyor ve olaylar, adeta ağaç halkaları gibi, okuru da sarıp sarmalayarak iç içe geçiyor. Her şeyin bitiminde ve kalbin en derinlerinde, sadece ama sadece sızılar kalıyor.

Foer, yine kimsenin başaramadığını başarıyor ve yaşam akışını olduğu gibi, tüm güzelliği ve sefaletiyle sayfalara yansıtıyor, satırlarını yüreklerimize kazıyor. Hayat denen trajikomedinin insafına kalmış olan bizler… işte, bakın, buradayız, buradayız, buradayız.

“Bu kitap, elinizden bıraktığınız zaman onu okumaya devam etmeniz için adeta yakarıyor.”

-New York Times-

Çevirisi Begüm Kovulmaz’a ait olan Buradayım, 28 Mart’a raflardaki yerini alacak. Şu anda çeşitli internet sitelerinden ön sipariş vermek de mümkün. Keyifli okumalar.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

viking

Seçkide Doksan Üçüncü Ay

eski karim uzaya gidiyor ust

Eski Karım Uzaya Gidiyor Raflarda