in

Jules Verne, “Chancellor” ile Gizemli Denizleri Aşmayı Sürdürüyor

Jules Verne külliyatı genişliyor. Yazarın Chancellor adlı romanı, Alfa Kitap’ın Olağanüstü Yolculuklar dizisi kapsamında Türkçeye kazandırıldı.

Jules Verne - Chancellor
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgunun usta kalemi Jules Verne eserleri Türkçemizdeki yerini almayı sürdürüyor. Alfa Kitap, yazarın bütün külliyatını düzenli bir şekilde raflara sunuyor. Olağanüstü Yolculuklar alt başlığı ile yayınlanan dizinin 25. kitabı ise Chancellor oldu.

İngilizce adı The Survivors of the Chancellor: Diary of J. R. Kazallon, Passenger, Fransızca orijinal adı ise Le Chancellor: Journal du passager J.-R. Kazallon olan eser 1875 tarihli.

Jules Verne ismini bu zamana kadar pek çok yayınevinden farklı farklı çevirilerle okuduk. Alfa Kitap ise son zamanlarda yaptığı Olağanüstü Yolculuklar dizisi kapsamında yazarın pek çok dilini düzenli aralıklarla dilimize kazandırdı. Chancellor da bu serinin yeni halkası oldu.

- Reklam -

Okuru yine bir gemi yolculuğuna çıkartan yazar, bir kazazedenin gözünden uygarlığa derinlemesine bir bakış atıyor.

Jules Verne – Chancellor | Arka Kapak Tanıtımı

Güney Carolina’dan Liverpool’a dönmek için üç direkli ve seren yelkenli, dokuz tonluk zarif bir gemi olan Chancellor’a binen yolcular başlarına neler geleceğinden habersizdi. Gemide çıkan yangın ardı arkası kesilmeyecek trajedilerin sadece başlangıcıydı. Yolculardan biri olan J.R. Kazallon bu donanımlı ve güvenilir geminin azgın denizdeki dört aylık macerasını günü gününe not almasaydı belki de neler yaşandığı asla bilinemeyecekti…

Méduse isimli bir Fransız gemisinin 1816’da geçirdiği kazadan ilham alan Jules Verne, bu romanını bir günlük şeklinde yazıyor. Hayatta kalmak için verilen mücadeleleri –ahlak her zaman vahşiliğe üstün gelemese de–  uygarlığın her zaman barbarlığa üstün gelmesini bir kazazedenin gözünden okura sunuyor.
Jules Verne - Chancellor

264 sayfadan oluşan Chancellor romanının çevirisi Hakan Tansel’e ait. 22 Mayıs 2020 itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayan eserin editörlüğü Olcay Mağden Ünal’a, grafikleri ise Elif Çeplikkurt’a emanet edilmiş.

- Reklam -

Yayınevinin Jules Verne kitaplığına dair bugüne dek bastığı eserlere şuradan ulaşmanız mümkün.

Balonla 5 Hafta, Denizler Altında 20.000 Fersah, Esrarlı Ada ve İki Yıl Okul Tatili gibi pek çok klasik esere imza atmış yazarın yeni çevirilerle eksiksiz bir şekilde dilimize kazandırılması oldukça sevindirici.

Peki siz sıkı bir Verne okuru musunuz? Yazara ve bu eserine dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Jules Verne Hakkında Bilmiyor Olabileceğiniz 15 İlginç Bilgi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avatar 2 Çekimleri

Avatar 2 Çekimleri Yeniden Başlıyor

Malamander josh cooley

Toy Story 4 Yönetmeni, Malamander Kitabını Sinemaya Uyarlayacak