in

Cem Tunçer İmzalı Juvenil Raflardaki Yerini Alıyor

Yazar ve editör Cem Tunçer’in küçürek öykü türündeki metinlerinden oluşan Juvenil raflardaki yerini alıyor.

Juvenil - Cem Tunçer
- Reklam -
- Reklam -

Cem Tunçer ilk öykü kitabı Juvenil ile okurun karşısına çıkıyor. Raflardaki yerini almaya başlayan eser, Holden Kitap etiketini taşıyor.

Yazar, yayıncı ve editör Cem Tunçer’in ilk öykü kitabı Juvenil yayımlandı. Edebiyatımızda fazla alışık olmadığımız, zorlu türlerden birisi olan “küçürek öykü” alanında kalem oynatan Tunçer; birçoğu birbiriyle bağlantılı 73 öyküyü bir araya getiriyor. Spencer Holst, Lydia Davis, Ferit Edgü, Julio Cortazar gibi yazarlardan alışık olduğumuz küçürek öykü için Türkçede yeni bir kapı aralanıyor.

Juvenil – Cem Tunçer | Arka Kapak Tanıtımı

“Babamın cenazesinden sonra, yetim mi oldum öksüz mü diye düşünürken, tüm o diz dövmelerin, çay getirip götürmelerin ve dev ayakkabı yığınının ortasında, bir yandan ağlarken bir yandan elimde telefonla gugıllıyordum, babası ölene ne denir diye. Yetim olduğumu öğrendiğimde bir nebze olsun ferahlamıştı içim, öksüz olmak daha kötüydü çünkü.”

- Reklam -

Cem Tunçer Juvenil’de, kısa ama okuyucuda etkisi çok uzun sürecek öyküleri bir araya getiriyor. Hayatı boyunca yaşadığı travmaları mizahla etkisiz hale getirmeye çalışan muzip bir anlatıcıyla tanıştırıyor bizi. Balkondan düşüp ölen kardeşi için yas tutan bir abi bu. Bir editör. Süpergüçleri yok. Yalnız uyuyor.

Bu kitapta anlatılanların hepsi gerçek.

Keşke olmasaydı.

Toplamda 90 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Özgür Göreçki üstleniyor. Eylül 2021 itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayan eserin kapak tasarımı Yunus Emre Aytaç’a ait.

Juvenil - Cem Tunçer

- Reklam -

Juvenil Kitabından Tadımlık Öykü: “Balık”

“Köpek gitti. Özlüyoruz onu.”

Lydia Davis

En yakın arkadaşımın babası öldü. Artık daha sık bahsediyor ondan. Önceden duymadığımız anılar anlatıyor ona dair. Beraber izledikleri filmleri ya da bir kere balığa gitmişler, böyle şeyler. Yeterince anı anlatırsa babasının yaşamaya devam edeceğini düşünüyor sanırım. Şu sözü ciddiye almış olmalı: “Adınız en son anıldığında ölürsünüz.”

İlkokuldaki arkadaş grubumuzda, bir arkadaşımızın babası olmadığından babalardan bahsetmemiz yasaktı. Annelerimiz tembihlemişti. Babamdan bahsetme özgürlüğü kazandığımda yirmi yedi yaşındaydım. Herkese babamla izlediğim filmleri anlatıyordum ve bir kere balığa gitmiştik, böyle şeyler.

Cem Tunçer öyküleri ve Juvenil hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kin fragman yılmaz erdoğan netflix türkiye

Yılmaz Erdoğan’lı Yeni Netflix Filmi “Kin”den Fragman

Hawkeye fragmanı

Hawkeye Dizisinden İlk Fragman: Kate Bishop ile Tanışın