in

Yerli Bir Fantastik-Bilimkurgu: Pars

Ödüllü yazar Mehmet Zaman Saçlıoğlu’nun kaleme aldığı Kader Yıldızı Serisi’nin ilk cildi olan Pars raflardaki yerini aldı.

pars ust
- Reklam -
- Reklam -

Daha önce Sur ve Gölge, İki Keçi ve Beş Ada gibi öykü kitaplarıyla tanıdığımız Mehmet Zaman Saçlıoğlu, bizleri bu kez fantastik ve bilimkurgu türünde yepyeni bir seriyle buluşturuyor: Kader Yıldızı. Serinin Pars adını taşıyan ilk kitabı, hem Anadolu’nun geçmişini hem de günümüzü farklı karakterler aracılığıyla birbirine bağlamasının yanı sıra evrenin başlangıcı ve varoluşçuluk gibi konuları ele almasıyla da dikkat çekiyor.

Serinin ilk cildi olan Pars’ın arka kapak metni şu şekilde:

parsKader Yıldızı, günümüzden iki bin yıl önce Anadolu’da başlayan, tarihlenemeyen çok uzak bir gelecekte devam eden fantastik bir uzay macerası. Bilimin ve kehanetin iç içe olduğu zamanlardan gelmiş bir büyük astronom Hipparkhos… Ve çok uzaktaki nesnelerin iç seslerini duyabilen, günümüzden bir genç, Can…

- Reklam -

Kahramanlarımız kendi zamanlarındaki bilgilerin çok ilerisine bir anda geçerlerse ne olur? Bir uzun yolculuğun zorunlu konukları olarak yaşayacakları şaşırtıcı ilişkiler, çelişkiler… Evrenin başlangıcının ve varoluş gerçeğinin peşindeki çeşitli varlıklar; Angiler, Travenisler, Mediuslar ve niceleri…

- Reklam -

Bu uzun fantastik hikâyenin ilk bölümü Pars. Bedenimizdeki vahşi hayvan… Mehmet Zaman Saçlıoğlu, sürükleyici kalemiyle düşüncemizi dünya alışkanlıklarından çıkarıyor, fantastik yaşamların, değerlerin içinde dolaştırıyor.

Kitap, yazarın daha önceki eserleri gibi yine İş Bankası Kültür Yayınları aracılığıyla okurlarla buluşuyor. 1955 doğumlu yazar daha önce çeşitli çalışmalarıyla Yunus Nadi Öykü Ödülü, Sait Faik Hikaye Armağanı ve Haldun Taner Öykü Ödülü’ne layık görülmüştü. Kendisine bol okurlar, sizlere de keyifli okumalar dileriz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

olunluler uyurken ust

Kurt Vonnegut’un “Ölümlüler Uyurken” Kitabı Tekrar Raflarda

butun kurallari yik ust

Alper Kaya’dan Yeni Bir Polisiye: “Bütün Kuralları Yık!”