in

Epik Fantazi Türündeki “Kadimlerin Uykusu” Başlıyor: Karanlık Bir Maceraya İlk Adım

Kadimlerin Uykusu başlıyor. Sadun Tunçay’ın Google Play kütüphanesinde çoksatar listelerine giren epik fantazi macerası yeni okurlarını bekliyor.

kadimlerin uykusu 1 Sadun Tunçay
- Reklam -
- Reklam -

Kadimlerin Uykusu serisi ilk basamağı ile okurların karşısına çıkıyor. Epik fantazi türündeki eser, Sadun Tunçay imzasını taşıyor. e-Kitap formatında yayımlanan roman, Google Play platformunda çoksatarlar listesine de girmiş ve yayımlandığı ilk haftalarda 1. sırada kalmayı başarmıştı.

Fantezi ve FRP tutkunu Sadun Tunçay, ilk romanı ile adından söz ettirmeyi sürdürüyor. 1986 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Tunçay, ilkokul yıllarından beri hikâyeler anlatan yaratıcı bir isim. Kör Kuyu, Yuvayı Bozan Kuşlar, Tren Yolundaki Hayalet, Köpeğimi Siz mi Yediniz? ve Odamdaki Mum başlıklı fantazi öykülerini kaleme alan Tunçay şimdi ise epik fantazi türündeki bir romanla fantastik edebiyat meraklılarına sesleniyor.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nü bitiren yazar, sonrasında Bahçeşehir Üniversitesi’nde Pazarlama Yönetimi dalında yüksek lisansını gerçekleştirdi. Bazı sinema ve tiyatro eserlerine anonim olarak katkı sundu. İstanbul’da yaşayan Sadun Tunçay, uzun süredir inşaat sektöründe çalışıyor ve kendi fantastik dünyasını tasarlıyor.

- Reklam -

Kara fantazi ve epik fantazi türlerini bir araya getiren serinin ilk kitabının arka kapak tanıtımı şu şekilde:

Kadimlerin Uykusu 1. Kitap – Sadun Tunçay | Arka Kapak Tanıtımı

kadimlerin uykusu 1 - sadun tunçay

Yaşlı bir gezegen olan Galthar’a düzen getirmek için gelen Eski Tanrılar, zamanla güç hırsından ötürü yozlaşarak daha mühim karmaşalara sebep olmuşlardı. Bu yaşananlardan dolayı, Eski Tanrılar’ı durdurmak için göklerden gelen Yeni Tanrılar onlarla savaştı. Eski Tanrılar yenilgiye uğradı fakat savaşın sonuçları oldukça ağır oldu. Yeni Tanrılar, kurdukları düzeni devam ettirmeleri için ‘Kadim’ unvanı taşıyan doğaüstü varlıklar yaratarak onları yeni düzeni korumakla görevlendirdikten sonra yeniden taş gemileriyle göklere yükselerek kayıplara karıştı.

Tanrılar Savaşı’nın sonucunda ortaya çıkan karanlık bir musibet, bir zaman sonra Galthar’a dadanarak tüm dengeleri yeniden değiştirdi. Öyle garip bir şeydi ki, ele geçirdiği varlığın gücüne göre yeni güçler kazanıyor, kendini şekillendirebiliyor ve verdiği yıkım da o denli etkili oluyordu.

Kendi hayatlarının zorluklarıyla mücadele eden Yüksek Cinler, Diken Cinleri, Cüceler, İnsanlar, Kroklar ve daha birçok sayısız fani, yaklaşan bu tehlikeden habersizdi. Karanlık, hiç beklemedikleri anda ve surette ortaya çıkmak için adeta fırsat kolluyordu. Fakat gerçek düşman daha da derinlerde saklanıyordu.

Herkesin kafasında tek bir sual vardı; Karanlık varlığın ardındaki sır neydi?

Kadimlerin Uykusu Google Play’de Çoksatarlar Listesinde

çok satanlar kadimlerin uykusu

Dijital ortamda, e-kitap formatında yayımlanan Kadimlerin Uykusu 1. Kitap bulunduğu Google Play platformunda epik fantastik kategorisinde yayımlandığı ilk haftalarda çoksatarlar listesine de 1. sıradan yerleşmeyi başarmış bir yapıt. Sadun Tunçay’ın fantastik yolculuğu ise bu ilk kitapla sınırlı kalacak değil gibi gözüküyor.

Yazarın, gelecek dönem için bir animasyon dizisine de taşımayı planladığı seri, devam kitaplarında da dikkat çekici bir kapıyı okurlar için aralık bırakıyor. Kitaba gelen yorumlar, maceranın devam bölümleri için hikâyenin kaderini değiştirme şansına sahip. Tunçay, “Bu kitaba yapacağınız yorumlar ve katılımlar sayesinde ikinci kitabın seyri değişebilir!” uyarısında bulunuyor. Dijital çağın interaktif özellikleri böylece kurmacaya dahil edilmiş oluyor.

- Reklam -

Toplamda 436 sayfadan oluşan eser, başlangıç bölümünde maceranın geçtiği diyarları tanıtan haritaları da içeriyor.

batı diyar harita sadun tunçay

güney diyar harita - sadun tunçay

Fantastik Diyarlarda Kendine Özgü Bir Patika

Tunçay, fantastik dünyalarda her eserin kendi yolunu takip ettiğinin altını çizerken Kadimlerin Uykusu’nda hikâyenin işleyişini şu sözlerle tanımlıyor:

“Çizgisel bir zemini temel alarak illaki bir örnek vermem gerekirse, Yüzüklerin Efendisi ve Game of Thrones arasında bir çizgide fakat aynı zamanda da kendine özgü bir patikayı takip ettiği için çok daha başka bir konumda.”

Tunçay ayrıca eserinin matbu baskısı ile ilgilenecek yayınevlerine de açık olduğunu kaydediyor. Yazarın animasyon dizisi hedefinin yanı sıra, eserini uluslararası yayın pazarlarına sunma planları da bulunuyor.

Kadimlerin Uykusu şu an için Google Play üzerinden erişilebilir durumda. Kitabı incelemek ve satın almak için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kitabın tanıtım filmini hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube video

Kitap hakkındaki yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Bu bir advertorial içeriktir.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sonic the Hedg ehog 2 Fragmanı

Sonic the Hedgehog 2 Fragmanı: Knuckles ve Güçlerine İlk Bakış

2021 Goodreads Okur Ödülleri Kazananları

2021 Goodreads Okur Ödülleri’nde Kazananlar Belli Oldu