in

Nuri Sevsem Gürvardar’ın Öykü Kitabı “Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler” Okurla Buluşuyor

Nuri Sevsem Gürvardar ilk kurmaca kitabı “Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler”, İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler - Nuri Sevsem Gürvardar
- Reklam -
- Reklam -

Nuri Sevsem Gürvardar imzalı Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler kitabı raflardaki yerini alıyor. Eser, İthaki Yayınları etiketiyle okurların beğenisine sunuluyor.

1969 İstanbul doğumlu Nuri Sevsem Gürvardar, okurun karşısına daha önce 2020 yılında Hikâye Anlatıcısının Yolculuğu: Ateş Başından Cam Kulelere, Homo Narran’ın Kadim Hikâyesi kitabıyla çıkmıştı. 1987 tarihinde Kuleli Askeri Lisesi’nden, 1991 yılında ise Kara Harp Okulu’ndan mezun olan Gürvardar, 27 yıllık aktif çalışma yaşamı boyunca TSK’nin çeşitli kademelerinde görev almış ve 2017’de emekli olmuş bir isim.

Yazarın ilk kurmaca eseri Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler, 7 tuhaf hikâyeyi bir araya getiriyor.

- Reklam -

Eserde yer alan öyküler sırasıyla şu başlıklarla anılıyor: Dut Ağacı, Teras, Kızan, Ziyaret, Peri, Satılık ve Maymuncuk.

Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler – Nuri Sevsem Gürvardar | Arka Kapak Tanıtımı

Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler - Nuri Sevsem Gürvardar

Dut ağacından dünyaya bakanlar, bir hayaleti öpenler, kendini dostuyla tamamlayanlar ve malulen emekliler var aramızda. Sorulması gereken hesaplar, yarım kalan hayatlar ve söylenmesi gereken şarkılar da var. Meyveyi tadıp hayaleti öpünce, dostumuzu tanıyıp gerçeği fark edince tamamlanabiliriz belki. Hesabı sorup hayatı yaşadıkça başlayabiliriz kendi şarkımıza. Çünkü bilen bilir, yalnızca bir keredir dünya.

Nuri Sevsem Gürvardar, ikinci kitabı Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler ile sadece şaşırtıcı hikâyeler anlatmakla kalmayıp, insana dair yeni bir şeyler de söylüyor. Zekice kurgulanmış öyküleri, özenli dili, tuhaf ama kanlı canlı karakterleriyle Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler uzun zaman zihinlerden silinmeyecek hikâyeler vadediyor okura.

- Reklam -

“Dirseklerini dayadığı masanın zangır zangır titremesiyle daldığı anılardan sıyrılıp kendisini yine izbe lokantada buldu. Sadece masa değil, hemen yanındaki koca cam, boştaki sandalyeler ve hatta bütün bina sallanıyordu.

Ormanda uyuklayan kadim kötülük uyandı, diye geçirdi aklından. Park alanı olması gereken yere bakınca, kadim kötülüğün sisleri yararak lokantanın önüne yanaşmakta olduğunu gördü. Düz burunlu, kocaman bir kamyondu bu. Geldiğini haber vermek için olsa gerek, borazan benzeri kornasını acı acı çalarak binaya yaşlaşıyordu.”

Toplamda 176 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Devrim Horlu, düzeltisini Müjde Büyükyaldız üstleniyor. Eserin kapak tasarımı Hamdi Akçay imzasını taşıyor. Kitap Nisan 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Nuri Sevsem Gürvardar imzalı Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

bill gates çipli aşı iddiaları yanıt

Bill Gates, ‘Çipli Aşı’ İddialarına Yanıt Verdi: “Gülmem Gerekiyor ama Trajik”

Marvel Joe Biden kotu adam

ABD Başkanı Joe Biden’ın Marvel Çizgi Romanında Kötü Karakter Olarak Yer Aldığı Ortaya Çıktı