in

Kadınların Hafızası Dizisine 2 Yeni Kitap Eklendi

Kadınların Hafızası dizisi 2 yeni kitaba kavuşuyor. İzdivaçlar, İttifaklar ve İhtilaflar ve Öncü Müslüman Kadınlar raflardaki yerini aldı.

Kadınların Hafızası Dizisi 2 Yeni Kitap
- Reklam -
- Reklam -

Turkuvaz Kitap tarafından hazırlanan Kadınların Hafızası dizisi iki yeni kitap ile tanışıyor. İzdivaçlar, İttifaklar ve İhtilaflar ve Öncü Müslüman Kadınlar kitapları raflardaki yerini alıyor.

Osmanlı dönemi yazarları arasındaki kadınları keşfeden Kadınların Hafızası dizisi yeni kitaplara kavuşuyor.

Dizi daha önce Udi, Refet, Gayya Kuyusu, Levayih-i Hayat, Mükafat-ı İlahiye İlahi Mikafat ve Terbiye-i Etfale Ait Üç Hikâye kitapları ile okurun karşısına çıkmıştı.

- Reklam -

Her iki kitap da Latin harflerine aktarılmış orijinal metinlerden oluşuyor. İzdivaçlar, İttifaklar ve İhtilaflar kitabı Osmanlı kadın yazarlarından evlilik hikâyelerine odaklanıyor. Öncü Müslüman Kadınlar ise Osmanlı kadın yazarlarının nasıl bir Müslüman kadın geleneği hayal ettiğini işliyor.

İzdivaçlar, İttifaklar ve İhtilaflar – Kadınların Hafızası Dizisi | Arka Kapak Tanıtımı

İzdivaçlar, İttifaklar ve İhtilaflar - Kadınların Hafızası Dizisi

İzdivaçlar, İttifaklar ve İhtilaflar, 1896-1925 arasındaki evlilik edebiyatının izlerini sürüyor ve Osmanlı-Türkiye toplumu imparatorluktan ulus devlete geçerken evlilik kurumu etrafında ne türden ittifakların kurulduğunu, nasıl ihtilafların oluştuğunu edebi metinlerle gösteriyor.

Duygusal ve toplumsal krizlerin üst üste bindiği izdivaçların hikâyeleri okunurken kadın yazarların sunduğu ittifak önerileri, direniş taktikleri ve dayanışma biçimleri de tecrübe ediliyor.

Bu derlemede Raife Binnaz Remziye, Makbule Leman Makes-i Hayal, Fatma Şadiye Hikayât-ı Nuşin, Ulviye Macit Şermende, Fatma Zeliha Ezhâr-ı Hayal, Fahrünnisa Fahrettin Talihsiz Bir Kadının Sergüzeşti, Gülsüm Niyazi Son Basamak, Fatma Aliye Uluvv-i Cenab bir araya geliyor.

- Reklam -

Öncü Müslüman Kadınlar – Kadınların Hafızası | Arka Kapak Tanıtımı

Öncü Müslüman Kadınlar - Kadınların Hafızası

Osmanlı kadın yazarlarının keşfetmeye ve inşa etmeye çabaladığı Müslüman kadınlar geleneğine tanık oluyoruz. İslamiyet’in başlangıcından 19. yüzyıl sonuna kadarki dönemde yaşamış yönetici, âlim, sanatçı ve edebiyatçı Müslüman kadınların deneyimleri hem birbiriyle karşılaşıyor hem birbirine ekleniyor.

Fatma Aliye’nin Namdaran-ı Zenan-ı İslamiyan ve Sabiha’sını, Emine Semiye’nin Emir Çoban Kızları yahut İki Kadında Aynı Talih, “Taş Hatun” ve “Kıymet-i Nisviyet”ini ve Fatma Şadiye’nin Hz. Muhammed’in yakınındaki kadınları anlatan metinlerini bir araya getiren bu derlemede biyografi, tiyatro, novella ve hikâye gibi türler aracılığıyla kadınların tarihi, hafızası ve edebiyatı iç içe geçiyor.

Her iki kitap da 416 sayfadan oluşuyor. Eserleri yayıma Fatih Altuğ hazırlıyor. Kitapların redaksiyonu ve kapak tasarımı ise Gülay Tunç’a ait.

Peki siz Kadınların Hafızası dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Seriden okuduğunuz kitaplar var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Warner Bros. filmleri

Warner Bros. Beyaz Perdeye Geri Dönüyor: Filmler 2022’de Önce Sinemalara Gelecek

Bir Yeraltı Sit-Com'u Hasan Can Kaya Exxen

Hasan Can Kaya’nın Yeni Exxen Dizisi Bir Yeraltı Sit-com’u Tanıtıldı