in

Nartların Görkemli Dünyasına Açılan Bir Rehber Kitap: Kafkas Mitolojisi

Kafkas Mitolojisi hakkında alana giriş niteliği taşıyan bir kaynak kitap. Fatih Yürür’ün çalışması, Karakarga Yayınları tarafından yayımlandı.

kafkas mitolojisi fatih yürür
- Reklam -
- Reklam -

Fatih Yürür, Kafkas Mitolojisi adlı yeni kitabı ile okurlarla buluşuyor. Eser, Karakarga Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Karakarga Yayınları daha önce yayımladığı Aztek, Maya ve Türk Mitolojisi kitaplarının ardından diziye yeni bir kitap daha ekliyor. Eserin yazımını ise Fatih Yürür üstleniyor.

1987 yılında Kocaeli’nde dünyaya gelen ve Kocaeli Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü mezunu olan Yürür’ü Kıyametin Sineması, Sinemanın Maskeleri, Kötü Karakterin Yükselişi, Tek Mekânlık Filmler ve Kötü Kötü Filmler gibi kurgu dışı eserleri ile tanıyoruz. Fatih Yürür aynı zamanda Altın Fırçalı Adam ve Milyon Dolarlık Afiş adlı belgesellerin; Zemin Kat ve Geleceği Olmayan Adam kısa filmlerinin de yönetmeni olarak karşımıza çıkıyor.

- Reklam -

Dünya mitolojileri arasında sıklıkla ihmal edilen Kafkas mitolojisine giriş yapmak isteyenlere rehber olmayı hedefleyen eser, Kafkas mitolojisini ana hatları ile inceliyor. Kafkasya’da doğan mitleri, mitlere duyulan ihtiyacı, Kafkaslarda tanrı kavramına bakışı, Nartlar’ı, Nart soylarını, canavarları, yaratıkları, Kafdağı efsanesini, Nart destanlarının diğer destanlarla olan ortak yanlarını ve daha pek çok başlığı irdeleyen eser kapsamlı bir kaynakçaya da sahip.

Kafkas Mitolojisi – Fatih Yürür | Arka Kapak Tanıtımı

kafkas mitolojisi fatih yürür

Nartların Dünyasını Keşfetmeye Hazır Mısınız?

- Reklam -

Kuzey Kafkasya halklarının doğaya duydukları aşktan ilham alan kahramanlıkları, sanattan sosyal hayata, politikadan spora kadar pek çok alana damga vurmayı başarmıştır. Bugün bakıldığında Kafkas mitolojisine dair yapılan araştırmaların ve incelemelerin, diğer mitolojilere, destanlara ve öykülere oranla biraz daha ihmal edildiğini ve nispeten atıl bırakıldığını söyleyebiliriz.

Değerli Nartologlar ve tarihçiler bu konuda ciddi araştırmalar yapmış olsalar da bu mitolojinin sınırları dahilinde gidilmesi gereken çok yol var. Elinizde tuttuğunuz kitap, Nartların görkemli dünyasına adım atmanız için kolayca açılabilecek bir kapı olarak değerlendirilebilir. Uzun yıllar hem Kafkas halklarına hem de çevre kültürlere ilham olmuş bu hareketli mitolojiyi keşfetmek için bundan daha parlak bir fırsat olabilir mi?

Toplamda 176 sayfa olan Kafkas Mitolojisi’nin editörlüğünü Merve Köken üstleniyor. Eser geçen günlerde raflardaki yerini aldı.

Kafkas Mitolojisi hakkındaki görüşlerinizi ve bu alana dair farklı kaynak önerilerini Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2021 British Fantasy Awards Kazananları

2021 British Fantasy Awards Kazananları Açıklandı

Sinema Filmleri Akademisi Müzesi

Sinema Filmleri Akademisi Müzesi 92 Yıllık Hazırlığın Ardından Açıldı