in

Kâğıt Büyücüsü Serisinin İkinci Kitabı Raflarda

Altın Kitaplar tarafından yayımlanan Kâğıt Büyücüsü serisinin ikinci kitabı Cam Büyücüsü dilimize kazandırıldı.

cam buyucusu ust
- Reklam -
- Reklam -

Charlie N. Holmberg tarafından kaleme alınan Kâğıt Büyücüsü’nün ikinci kitabı Cam Büyücüsü, Füsun Doruker çevirisiyle okuyucusuyla buluştu.  Büyücülük mefhumuna daha başka açılardan bakabilmeyi başaran genç yetişkin türündeki seri, metal büyücüsü olmak isterken kendini bir kâğıt büyücüsünün çırağı olarak bulan Ceony adlı bir kızın başından geçenler üzerine odaklanıyor.

Altın Kitaplar etiketi taşıyan kitabın tanıtım bülteni;
“Başarılı bir öğrenci olan Ceony, Büyücü Emery Thane’in kalbini bedenine tekrar koyup organ büyücüsü Lira’yı etkisiz hâle getirdikten sonra, kâğıt büyücüsü olarak yoluna devam etme cam buyucusu mkararı alır. Fakat Emery ile aralarında bir öğretmen öğrenci ilişkisinden daha fazlası vardır. Bu da onu verdiği karar konusunda bir hayli düşündürmektedir.

Bütün bunlar olurken Ceony beklenmedik olaylar yaşamaya başlar; birkaç saldırı girişimi ve geçmişten gelen kötü organ büyücüleri genç büyücüyü zora sokmaktadır. Bir taraftan bunlarla savaşırken diğer taraftan da güçlerinin sınırlarını keşfetmekte ve bildiklerini herkese söylememesi gerektiğini öğrenmektedir. Artık Ceony için büyücülüğün kapıları aralanmaktadır.”
Serinin son kitabı Usta Büyücü’yü merakla beklerken bu üçlemeyi beyaz perdede de izleyeceğimizi, kitapların film haklarının şimdiden Disney tarafından satın alındığını hatırlatmadan geçmeyelim.

- Reklam -

- Reklam -

Uygar Özdemir

Sanat tarihi, Türk mitolojisi ve fantastik edebiyat meraklısı; sıklıkla okur, çizer, yazar.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for darlyopus darlyopus dedi ki:

    Serinin ilk kitabını sıkıntıdan acı çekerek okumuştum. Hafif, eğlenceli, Harry Potter’ın resimlisi tadında bir şeyler arıyordum. Boşluktaydım.

    Başladım diye de bitirmem gerekti. (Kötü alışkanlık.)

    Keşke böyle olmasaydı. Charlie N. Holmberg, sen bir potansiyel katilisin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ursula le guin neil gaiman

Neil Gaiman’dan Ursula K. Le Guin Anısına: Nazik Tebessümlü Muharrik

alcatraz 3 4 ust

Brandon Sanderson’ın “Alcatraz” Serisine İki Yeni Kitap Daha Eklendi