in

Hamit Çağlar Özdağ’dan Sesli Kitap: “Kalabalık”

Kan Muskaları Destanı serisiyle tanıdığımız ve severek okuduğumuz Hamit Çağlar Özdağ, tarihi kurgu türündeki sesli kitabı “Kalabalık” ile yeniden aramızda.

Kalabalık Hamit Çağlar Özdağ
- Reklam -
- Reklam -

2011 yılında kaleme aldığı üç kitaplık fantastik kurgu serisi Kan Muskaları Destanı’nı bizlerle buluşturarak hayal dünyasına davet eden Hamit Çağlar Özdağ, bu üç romanın ardından İsyan Öyküleri isimli bir öykü kitabı yayınlamıştı. Bir diğer adı da İncir Ağacını Kuş Diker olan bu kitabında insana dair sorunları ele almıştı. Öykü kitabından sonraki yazım sürecinde bir Osmanlı yeniçerisi Yosma Hatun’u anlatarak, yani Bir Yeniçeri Masalı kitabı yayınlayarak devam eden yazarımız bizleri bir kere daha şiirsel dili ve kuvvetli kurgusuyla etkilemişti.

Yazar, şimdi de kendisi adına bir yeniliğe gitmiş durumda. Nedir peki bu yenilik? Bir sesli kitap. Storytel’de yayınlamış olan ve Storytel Original etiketiyle çıkmış olan “Kalabalık”. Bir Yeniçeri Masalı isimli romanıyla tarihi kurgu yazmaya başlayan Hamit Çağlar Özdağ, aynı türü bu kitabında da zemin olarak seçiyor kendisine.

Usta seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper tarafından seslendirilmiş olan Kalabalık’ın tanıtım yazısı şu şekilde:

kalabalik hamit caglar ozdagKalabalık, acımasız bir savaşın kıyısında, imkansız bir aşkın hikayesi. Hamit Çağlar Özdağ’ın yazdığı, Mazlum Kiper’in eşsiz şekilde seslendirdiği Kalabalık, aşka ve savaşa dair heyecanlı ve tutkulu bir macera.

- Reklam -
- Reklam -

Miladi 1709 yılına gelindiğinde, Devlet-i Aliyye eski günlerinden uzaktır. Muhteşem zamanlar geride kalmış, Osmanlı’nın kılıcı keskin olsa da yaşı ilerlemiştir. Avrupa’da taht kavgaları sürerken, Büyük Petro’nun Rusya’sıyla XII. Şarl’ın İsveç’i amansız bir harbin içindedir. Petro’ya Deli, Şarl’a da Demirbaş sanını kazandıracak Büyük Kuzey Savaşı’nın gün gelip de Osmanlı Devleti’ni kasıp kavuracağını kimse öngörememektedir.
Kopacak fırtına, Türk kızı Zeynep ile İsveç oğlu Gustav’ı içinden çıkılmaz girdaplara savuracaktır. Osmanlı’nın, İsveç’in ve Rusya’nın kaderi birbirine bağlanmışken, iki gencin yüreğinde yanan ateşin nelere kadir olduğunu kendileri dahi bilmemektedir.

Her şeyin sonunda, Türkçeden İsveççeye geçecek “Kalabalık” kelimesi, tüm yaşanacaklar arasında önemsiz gibi gözükse de, iki kültürü birbirine bağlayan bir sembole dönüşecektir.
Şiirsel diline ve incelikle oluşturduğu kurgusuna hayran olduğumuz Hamit Çağlar Özdağ’ın bu kitabını dinlerken, kahvelerinizi almayı unutmayın… Toplam 10 bölümden oluşan kitabın toplam uzunluğu da 13 saat. Yeterli uzunlukta olmasına rağmen yine de tadının damağınızda kalmasına sebep olabilir… Keyifli dinlemeler!

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Karkamış Antik Kenti

Karkamış Antik Kenti: Sırları Gizleyen Topraklarda Kazılar Yeniden Başladı

bicagin kendisi ust

Joe Abercrombie İmzalı “Bıçağın Kendisi” Raflarda