in

Kara Kedi: Edgar Allan Poe’dan Üç Tekinsiz Öykü

Edgar Allan Poe’nun yaşamla ölüm arasında salınan üç tekinsiz öyküsünü içeren “Kara Kedi” isimli kitabı, Sia Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

kara kedi edgar allan poe kapak
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı şair, yazar ve edebiyat eleştirmeni Edgar Allan Poe, yaşamla ölüm arasında salınan üç tekinsiz öykünü içeren “Kara Kedi” isimli kitabıyla aramızda.

Yayıncılık hayatına yeni başlayan Sia Kitap etiketiyle çıkan Kara Kedi, Edgar Allan Poe’nun üç öyküsünü içeriyor.

İlk olarak 19 Ağustos 1843 tarihinde The Saturday Evening Post isimli gazetede The Black Cat adıyla yayınlanan Kara Kedi, işlediği cinayet sonrası suçunu gizleyen bir katilin öyküsünü konu ediniyor. Aralık 1845’te The Facts in the Case of M. Valdemar adıyla yayınlanan Mösyö Valdemar Olayının Gerçekleri ise ölüm anına çok az kalan bir adamın hipnotize edilerek hayatta tutulma mücadelesi konu ediniliyor. Kitapta yer alan son öykü ise ilk defa Eylül 1839’da Burton Gentleman adlı dergide The Fall of the House of Usher adıyla yayınlanan ve dilimiz de Usher’ların Çöküşü şeklinde çevrilen ünlü bir öykü. Gotik kurgu, delilik, ve metafizik gibi temaları içeren Usher’ların Çöküşü, Usher ailesinin geriye kalan iki üyesinin son günlerini konu ediniyor.

- Reklam -
- Reklam -

Kara Kedi: Üç Tekinsiz Öykü – Edgar Allan Poe | Arka Kapak Yazısı

kara kedi edgar allan poe
Gizemli, doğaüstü ve tedirgin edici öyküleriyle edebiyatta silinmez bir iz bırakmış olan Edgar Allan Poe’dan, yaşamla ölüm arasında salınan üç tekinsiz öykü: Çılgınlığın eşiğine yaklaştıkça sevgi dolu her şeye tahammülsüzlüğü artan bir adamın hezeyanları “Kara Kedi”de; ölümün eşiğinde ruhu hipnotizmayla tutulmaya çalışılan bir adamın kaderi “Mösyö Valdemar Olayının Gerçekleri”nde; soylu bir ailenin son günleri, gotik edebiyatın şaheserlerinden “Usher’ların Çöküşü”nde okuru sarsacak.

“Poe, kötü adamlar ya da çılgın adamlar olabilen ana kahramanlar hakkında yazan ilk yazardı ve bunların bazıları benim en sevdiğim öykülerdir.”
Stephen King

“O ölüm hakkında yazmıştır. Aslında pek çok konuda yazmıştır ama ölüm ve ölümden dönüş ve ölüden kalan seslerle hatıralar Poe’nun eserlerini kaplamıştır.”
Neil Gaiman
Her üç öykü de korku ögelerini merkezine alıyor ve Poe’nun o bilindik yazın tarzını okura hissettiriyor. Toplamda 72 sayfadan oluşan eserin çevirisi ise Levent Göktem’e ait.

Edgar Allan Poe’yu takip ediyor musunuz? Yazarın en sevdiğiniz öyküleriyle ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum aracılığıyla bizlerle paylaşabilirsiniz.


* İflah Olmaz Âşık: Edgar Allan Poe

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

John Travolta Kelly Preston

John Travolta’nın Eşi Kelly Preston Hayatını Kaybetti

Sam Raimi

Sam Raimi Yeni Bir Doğaüstü Korku Filmi Geliştiriyor