in

Kara Kitaplar Dosyası “Laidlaw Soruşturması”yla Derinleşiyor

Ayrıntı Yayınları’nın uzun yıllara yayılan serisi Kara Kitaplar yine uzun bir aradan sonra yeni ferdine kavuştu: Laidlaw Soruşturması

laidlaw sorusturmasi ust
- Reklam -
- Reklam -

Ayrıntı Yayınları‘nın “Kara Kitaplar” serisi 10 yıl süren sessizliğini Meksikalı Rafeal Bernal’ın Moğol Komplosu adlı romanıyla 2016 yılında bozmuştu. Takibinde İspanyol Jorge Semprun’un Hesaplaşma ve Brezilyali Frei Betto’nun Brezilya Oteli adlı kitapları yayımlanmıştı. Şimdi ise sırada William Mcllvanney’in “Laidlaw Soruşturması” var.

Mcllvanney, İskoçya’nın Camus’u olarak anılmasının yanı sıra sosyalist görüşleri ve centilmen kişiliğiyle de yaşadığı dönemde sevilen bir yazar, şair ve gazeteciydi. 1977 yılında kaleme aldığı Laidlaw Soruşturması adlı romanı ise ilk “Tartan Noir” (İskoç edebiyatına özgü suç romanı) eseri olduğu söyleniyor. Aynı zamanda kendisi polisiyenin bu alt türünün babası olarak atfediliyor.

Gelin hep birlikte romanın tanıtım bültenine şöyle bir göz atalım:
Orijinal hasarlı dedektif Jack Laidlaw ile tanışın. Glasgow Green’de genç bir kadın vahşice öldü­rülmüş halde bulunduğunda, şehrin karanlığında pusuya yatmış paralı adamlar, yeraltı dünyasının kabadayıları ve zalim adamlar arasından kadının katilini bulma şansı yalnızca Laidlaw’dadır.

- Reklam -

“İlk, en hızlı ve en iyi. Şehrin kanlı kalbini boylu boyunca kesen, korkutucu bir neşter gibi…”laidlaw sorusturmasi

-Denisa Mina-

“McIlvanney olmadan polisiye yazarı olabilir miy­dim, emin değilim.”

-Ian Rankin-

“İskoç polisiye yazarlığının saf, damıtılmış özü…”

- Reklam -

-Peter May-

“Sonsuza kadar hafızanızda kalacak.”

-Chris Brookmyre-

“Laidlaw kitapları sadece harika polisiye romanları değil, aynı zamanda önem teşkil eden kitaplar.”

-Mark Billingham-
Kitabın çevirisi Fırat Yıldız tarafından yapılmışken, editörlüğünü Dilan Güneş, son okumasını Öykü Babur, kapak tasarımını Gökçe Alper ve kapak illüstrasyonunu Berat Pekmezci üstleniyor. Esere ise fiziksel ve sanal mağazalardan ulaşabilirsiniz.

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the end of the fucking world ust

The End of the F***ing World: Gençlik Başımda Duman

izmir oyku gunleri

16. İzmir Öykü Günleri İçin Geri Sayım Başladı!