in

“Kara Panter Kimdir?” Raflarda

İthaki Yayınları, Marvel Comics kahramanlarının romanlarını bizlerle buluşturmaya “Kara Panter Kimdir?” ile devam ediyor.

kara panter kimdir ust
- Reklam -
- Reklam -

Sevdiğimiz çizgi-roman ve oyun karakterlerinin maceralarını bizlerle buluşturan İthaki Yayınları, şimdi de Kara Panter (Black Panther) ile karşımızda. Hatırlayacağınız gibi daha önce God Of War ve Spider-man gibi kitaplar çıkmıştı yayınevinden. Bu sefer de Jesse. J. Holland’ın yazdığı “Kara Panter Kimdir?” ile T’Challa’nın dünyasına gidiyoruz.

Reginald Hudlin ve John Romita Jr.’ın 2005 yılında yayımlanan çizgi-romanından uyarlanan kitabın arka kapak yazısı şöyle:
kara panter kimdirNamı Diğer Kara Panter.
Vatanı Wakanda.

T’Challa’nın Dünyasına Hooşgeldiniz.

- Reklam -

Afrika ülkesi Wakanda, yüzyıllardır olağanüstü teknolojik gelişmeleri ve fethedilmesi mümkün olmayan topraklarıyla bağımsızlığını korudu. Savaşçı krallar soyunun son vârisi T’Challa, Wakanda’nın Kara Panter’i. Muazzam bir sürat, kuvvet ve çevikliğe sahip bu kahramanın insanüstü yetenekleri dışında bir kozu daha var: Ülkesinin geleceğini güvence altına alan, yok edilemez vibranyum metalinden yapılmış bir kostüm.

Şimdiyse ufukta büyük bir tehlike görünüyor. Yabancılar, başta vibranyum olmak üzere Wakanda’nın tüm zenginliklerini yağmalamaya geri geliyorlar. Bu el değmemiş topraklara ölüm ve yıkım getirmeye kararlı süpergüçlü askerlerden oluşan ordunun başında ise Klaw var – ellerinde hâlâ T’Challa’nın babasının kanını taşıyan o korkunç suikastçı.

- Reklam -

Acaba Kara Panter böylesine büyük bir istilacı kuvvete karşı üstün gelebilecek mi?

Reginald Hudlin ve John Romita JR.’in çizgi romanından uyarlanmıştır.
Çevirisini Cihan Karamancı‘nın, düzelti ve editörlüğünü Emirhan Burak Aydın ile Alican Saygı Ortanca‘nın yaptığı kitap kısa süre önce satışa sunuldu. Filmine doyamayanlara, karakteri daha yakından tanımak isteyenlere duyurulur.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

istanbul opera festivali

10. Uluslararası İstanbul Opera Festivali Başladı

Zaman Çarkı

Zaman Çarkı Dizisindeki Moiraine Nasıl Olacak?