in

Karabasan: Game of Thrones’un Yazarından Bir Vampir Anlatısı

George R.R. Martin, vampir kültüne kendine has bir bakış açısıyla yaklaştığı “Karabasan” adlı kitabı ile raflardaki yerini alıyor.

Karabasan - George R.R. Martin
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin, vampir mitini işlediği Karabasan adlı romanı ile raflardaki yerini alıyor. Eser dilimize DEX Kitap tarafından kazandırılıyor.

1948 yılında doğan Amerikalı yazar George R.R. Martin, dünya çapında çoksatar olmuş ve Game of Thrones adıyla diziye de uyarlanmış roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı ile tanınıyor. Time dergisinin 2011 yılının en etkili 100 kişisinden birisi olarak tanımladığı Martin, Buz ve Ateşin Şarkısı dışında da pek çok kitabıyla biliniyor.

Orijinal adı Fevre Dream olan Karabasan, ilk olarak 1982 yılında yayımlanmış; Locus ve World Fantasy Award gibi ödüllerde En İyi Fantastik Roman kategorisinde aday gösterilmişti.

- Reklam -

1857 yılında iç savaş öncesi Mississippi Nehri üzerinde geçen roman, Bram Stoker ile Mark Twain’in edebiyat anlayışını buluşturduğu yönünde yorumlar almıştı. Karabasan kitabı, 2010 senesinde Daniel Abraham ve Rafa Lopez ikilisi tarafından grafik romana da uyarlanmıştı.

Martin, Buz ve Ateşin Şarkısı’nın ilk kitabı Taht Oyunları’nı 1996 yılında yayımlamıştı. Bu eserden önce kaleme aldığı pek çok kitap bugün hâlâ dilimize kazandırılmayı bekliyor. DEX Kitap, daha önce yazarın 1985 tarihli Nightflyers kitabını Gece Kuşları adıyla Türkçeye kazandırmıştı.

Karabasan – George R.R. Martin | Arka Kapak Tanıtımı

Karabasan - George R.R. Martin

Taht Oyunları serisinin usta yazarı George R. R. Martin, vampir kültünü kendine has bakış tarzıyla tersyüz ediyor.

Başına buyruk bir nehir gemisi kaptanı olan Abner Marsh, zengin bir aristokrat kendisine çok kârlı bir teklifle yaklaştığında bu işte bir bit yeniği olduğundan şüphelenir. Ürkütücü biçimde solgun bir tene ve sert bakışlara sahip Joshua York, ne 1857’nin buzlu kışının Marsh’ın bir tanesi dışında tüm filosunu yok etmesini ne de 10 yıl içinde yatırımını geri alabileceğini umursamaktadır.

- Reklam -

Marsh onun teklifini reddetmeye niyetlenir. Bu kadar çok gizemin beladan başka bir şey getirmeyeceğinden emindir. Ama açgözlülüğü ve kibri, York’un büyüleyici bakışlarıyla birleştiğinde tüm kararlılığı yerle bir olur.

Başta York’un hareketleri ne denli tuhaf, keyfi ve kaprisli olsa da Marsh onun zorlu Mississippi’yi kat etme nedenlerini umursamaz. Ta ki yeni yandan-çarklısı Humma Rüyası’nın, ilk yolculuğunda en korkunç kâbusundan daha tekinsiz ve insanoğlunun en olanaksız hayalinden daha soylu bir göreve çıktığını fark edene kadar.

Karabasan Hakkında Ne Dediler?

“Devrimsel bir çalışma olarak Anne Rice’ın Vampirle Görüşme’sinin yanında yer alıyor.” – Rocky Mountain News

“Hem Stephen King hem de Mark Twain hayranlarını memnun edecek bir roman… karanlık bir şekilde romantik, tüyler ürpertici… gümbür gümbür bir başarı.” – Bu Ölümsüz ve Işık Tanrısı kitaplarının yazarı Roger Zelazny

Toplamda 424 sayfadan oluşan romanın çevirmenliğini, daha önce Martin’in Gece Kuşları kitabını da dilimize kazandırmış olan Kerem Sanatel üstleniyor. Eser geçen haftalarda raflardaki yerini almaya başladı.

George R.R. Martin kitapları ve Karabasan hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Book of Boba Fett Fragmanı

The Book of Boba Fett Fragmanı: İkonik Star Wars Karakteri Maceralarına Başlıyor

The Real Charlie Chaplin Fragmanı

The Real Charlie Chaplin Fragmanı: Komedinin Simge İsmini Daha Yakından Tanıma Zamanı