in

Karakarga Yayınları Masal Dizisine Hint Masalları ile Devam Ediyor

Karakarga Yayınları, İbrani ve İran Masallarından sonra yepyeni bir masal kitabıyla karşımıza çıkıyor.

hint masallari ust
- Reklam -
- Reklam -

İbrani Masalları ve İran Masalları‘nın ardından Karakarga Yayınları etiketiyle çıkan sıradaki masal kitabımız Hint Masalları. Okuyanlara çok fazla şey katacağı düşünülen masalların derlemesini Joseph Jacobs, çevirisini ise serinin diğer kitaplarında olduğu gibi Servin Sarıyer yapmış.
Hindistan doğumlu masallarla bize o kültürü buram buram yaşatacak olan Hint Masalları’nın gelin bir de arka kapak yazısına bakalım;hint masallari

Hikaye anlatıcılığı, dünyanın hemen her yerinde insanın toprakla ilişkisinden doğdu. Hint Masalları, bizi alışık olduğumuz bu insan-toprak ilişkisinin biraz dışına çıkarıyor. Bu masallarda krallar, racalar, fakirler ve hırsızlar, önümüze kast sisteminin dayandırıldığı inanışları getiriyor.

- Reklam -

Büyüler, dualar, mucizeler, hileler, insanların ve hatta hayvanların bile, toprakla birleştiği değil, unvanlarla ayrıştığı bir kültüre gidiyoruz. Kültürün bu özelliği, Hindistan doğumlu masalları da diğerleriyle benzeştirilemez, özel bir kümeye alıyor.
Kitabı tüm internet mağazaları ve kitapçılardan rahatlıkla edinebilirsiniz. Masal seven okuyuculara duyuruyoruz, şimdiden keyifli okumalar dileriz.

- Reklam -

Zeynep Hantik

Boş zamanlarında çizimler yapıp, öyküler yazan bir okurum. "Madem ki her şeyin sonu gözyaşı olacak, en azından istediğimi yapmalıyım," diyen Rothfuss'a olan sevgimin sonsuz, söylediği sözü çok fazla benimsemiş olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim. Fantastik, bilimkurgu ve bilgisayar oyunlarına olan ilgim her geçen gün artmakta, bunlar hakkında konuşup tartışabildiğim bir yerde olduğum için son derece mutlu yaşamaktayım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

arkeoloji ve fantazya

Arkeoloji ve Fantazya

kul ve diken ust

Sarah Prineas’ın Peri Masalı “Kül ve Diken” Raflarda