in

Karanlığın Gözleri: Dean Koontz’un Korona ile Yeniden Gündem Olan Kitabı Türkçede

Dean Koontz’un Koronavirüs salgınını tahmin ettiği iddiaları ile gündeme gelen Karanlığın Gözleri kitabı Türkçede.

Karanlığın Gözleri - Dean Koontz
- Reklam -

Amerikalı korku ve gerilim yazarı Dean Koontz imzalı Karanlığın Gözleri ilk defa Türkçe olarak raflara geliyor. Pegasus Yayınları, yazarın Koronavirüs ile yıllar sonra yeniden gündeme gelen kitabını okurlarla buluşturuyor.

Stephen King, Clive Barker ve Peter Straub gibi korku – gerilim edebiyatında önde anılan isimlerden birisi olan Dean Koontz, ülkemizde de kimi romanları ile geniş bir okur kitlesi edindi.

Yazarın tüm dünyada yeniden gündeme gelişi ise 1981 tarihinde yayımlanan The Eyes of Darkness kitabının Corona Virüsü salgınını öngördüğü iddiaları oldu. Öyle ki kitaba dair yapılan pek çok paylaşım, beraberinde getirdiği bilgi kirliliği ile olayı aslından uzaklaştırdı. Ortaya, yazarın kurduğu hayali dünyadan çok daha fantastik bir tablo çıktı. Neticesinde Karanlığın Gözleri ile ilgili gerçekler kısa süre sonra anlaşılsa da komplo teorisyenleri güzel bir mesai yapma fırsatını da elde etmiş oldu.

- Reklam -

Şimdi ise Pegasus Yayınları, yazarın komplo teorilerinin de odağına gelen bu eserini Türkçeye kazandırarak son kararı kendi elleriyle verme fırsatını okura sunuyor.

Karanlığın Gözleri – Dean Koontz | Arka Kapak Tanıtımı

Karanlığın Gözleri - Dean Koontz
Öyle Korkunç Bir Sır ki Bu,
Ne Pahasına Olursa Olsun Sonsuza Dek
Toprağın Altına Gömülü Kalmalı…

Oğlu Danny’nin trajik ölümünün ardından Tina Evans, ardında bıraktığı koca bir yılı oğlunun yasını tutarak geçirdi. Las Vegas’ın ışıltılı dünyasında gösteriler düzenleyen ve kariyerinde önemli başarılara imza atmayı hedefleyen Tina için çok zor bir yıl olmuştu fakat şimdi, yeni sahne şovunun prömiyeri öncesinde,Tina bazı kararlar alıp kendini harap etmeyi bırakmayı ve hayatına kaldığı yerden devam etmeyi planlıyordu.

Tüm bu umut dolu düşüncelerin arasında Tina bir gün Danny’nin odasındaki yazı tahtasında daha önce görmediği bir yazının belirdiğini gördü: ÖLMEDİ. Ve bu tek kelime onu, korkunç bir sırrı ortaya çıkarmak üzere Las Vegas’ın göz alıcı caddelerinden alıp Sierra Dağları’nın soğuk karanlığına taşıdı…

Karanlığın Gözleri Hakkında Kim, Ne Dedi?

“Romanlarındaki tehlikeyi ve gerilimi sade anlatımıyla daha da ortaya çıkaran Koontz’un karakterleri insanda alışkanlık yaratıyor.” – The Seattle Times

“Vurucu, insanı hipnozite eden bir roman… Genç yazarların Koontz’dan öğreneceği çok şey var.” – The New York Times Book Review

“Her sektörde, unutulmaz olmakla kalmayıp ortaya koyduğu işte diğerlerinden daha üst bir seviyeye ulaşan sanatçılar vardır… Dean Koontz da işte onlardan biri.” – Suspense Magazine

“Dean Koontz okuyucusunu adeta duygusal bir mengeneye sıkıştırıyor.” – Associated Press

- Reklam -

“Dean Koontz 1981 yılında yazdığı romanla virüs salgınını gerçekten tahmin etmiş olabilir mi?” – Daily Mail

“Koontz daima Dickens’ınkini çağrıştıran bir betimleme gücüne ve çok az yazarda görülebilecek, okuyucuyu bir sayfadan diğerine geçerken nefessiz bırakma yeteneğine sahip.” – Los Angeles Times

“Koontz, Amerika’nın algısına kusursuz hitap eden romanlar yazmayı belki de diğer tüm yazarlardan daha iyi başarıyor. Onun romanları hem kötülüğü tüm gerçekliğiyle kavrama hem de iyiliğin gücünü ispat etme özelliğine sahip.” – Publishers Weekly

“Dean Koontz… En karanlık rüyalarımızın ve gerilim yazınının ustası…” – The Times
The Eyes of Darkness Dean Koontz Corona Virüsü

Sevinç Seyla Tezcan tarafından Türkçeye kazandırılan eserin editörlüğü Gizem Aldoğan tarafından gerçekleştiriliyor. 344 sayfalık roman Ağustos 2020 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Türkçede Odd’un Kefareti, Kehanet, Sessiz Köşe, Frankenstein, Yılın En Karanlık Gecesi, Onlar Yoktu ve Hiçbir Şeyden Korkma gibi eserlerini okuma fırsatı bulduğumuz Dean Koontz, bir süredir yeni baskı bulamıyordu.

Karanlığın Gözleri ile birlikte yazarın diğer kitapları da Türkçeye kazandırılmaya başlanır mı, bunu hep birlikte göreceğiz.

Komplo teorilerinin de odağına oturan bu romana dair sizin yorumlarınız neler? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


Asterix Çizgi Romanı Corona Virüsü’nü Konuk Etmiş

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rocksteady suicide squad oyunu

Suicide Squad Oyunu Geliyor: Rocksteady Sızıntıları Doğruladı!

The Umbrella Academy 2. Sezon İncelemesi

The Umbrella Academy 2. Sezon İncelemesi: Yeni Zaman Çizgisi, Yeni Hargreaves’ler