in ,

Ayhan Tarakcı, Bilim Tarihinin Karanlık Olaylarına Odaklanan “Karanlık Bilim” Kitabı ile Raflarda

Ayhan Tarakcı, bilimin öteki yüzünü anlattığı “Karanlık Bilim” adlı kitabı ile okurların karşısına çıkıyor.

Karanlık Bilim - Ayhan Tarakcı
- Reklam -
- Reklam -

Ayhan Tarakcı imzalı Karanlık Bilim kitabı raflardaki yerini almaya başladı. Yediveren Yayınları etiketiyle yayımlanan eser, bilim tarihinin karanlık tarafına odaklanıyor.

Çoğunlukla YouTube’daki Ayhan Tarakcı kanalında paylaştığı teknoloji tarihi, askeri endüstri, popüler bilim ve kültür temalı videolar ile tanınan yayıncı, ilk kitabı Karanlık Bilim ile okurların karşısına çıkıyor.

1982 yılında Düzce’de doğan Ayhan Tarakcı, üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Bir süre çeşitli kurumlarda öğretmen olarak çalışan Tarakcı, 2017 yılında Doğuş Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünde akademisyen olarak görev almaya başladı.

- Reklam -

Yayıncılık hayatına 2012 yılında Blogger platformu üzerinden adım atan Tarakcı, 2015’ten beri de YouTube kanalında düzenli içerik üretmeye devam ediyor.

Karanlık Bilim kitabı, ismini Tarakcı’nın YouTube üzerinden yayınladığı bir video serisinden alıyor. Kurgu dışı türündeki eser, bilim tarihinin karanlık yüzünü gözler önüne sermeyi amaçlıyor.

Karanlık Bilim – Ayhan Tarakcı | Arka Kapak Tanıtımı

Karanlık Bilim - Ayhan Tarakcı

20. yüzyıla girerken bilim ve teknolojideki ilerlemenin dünyayı çok daha iyi bir yer yapacağına olan inanç, dünya savaşları ve dehşetli makinelerin yarattığı yıkımla son buldu. Atom bombasının karanlık mantar bulutu altından sadece korku ve dehşet sağ çıkmayı başarmıştı.

Artık bilim eskisi kadar masum değildi. Bununla birlikte, ilerleme adına sayısız tartışmalı deney ve çalışma da bilimin karanlık bir yüzü olduğu gerçeğiyle bizi yüzleşmeye zorladı. Savaş esirleri üzerinde yapılan biyolojik / kimyasal deneyler, masum insanların bedenlerinin ve ruhlarının deneme tahtası gibi kullanıldığı sözde tıbbi çalışmalar ve diğer canlılara yapılan işkenceler… Maalesef bilim tarihi bu tip sayısız karanlık olayla dolu.

- Reklam -

İşte bu kitapta, bilimsel etiğin hukuki zemin kazanmadan önceki dönemlerde bilim insanlarının kaleme aldığı karanlık hikayelerinden seçmeler bulacaksınız.

Kitabı bitirdikten sonra aklınızda tek bir soru olacak:

Bilim adına ne kadar ileri gidebilirsiniz?

Toplamda 176 sayfadan oluşan eser, 20 Ocak 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Ayhan Tarakcı’nın Karanlık Bilim kitabı hakkında sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Tum YouTube kanallari yokolsa ve sadece birisini kurtarabilecek olsam Ayhan Tarakci a.k.a Donanimci Baba’yi secerim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cobra Kai 6. Sezon Final

Karate Kid Dizisi “Cobra Kai” 6. Sezon ile Ekranlara Veda Ediyor

Dionysos Kitap İncelemesi: Hepimizin Öyküsü

Dionysos’un Öyküsü Bizim de Öykümüz