in

Karanlık Kitaplık Dizisi “Yüce Tanrı Pan” İle Devam Ediyor

İthaki Karanlık Kitaplık dizisinin son üyesi, Arthur Machen’in 1890’da yazdığı korku klasiği “Yüce Tanrı Pan” oldu.

yuce tanri pan ust
- Reklam -
- Reklam -

Galli yazar Arthur Machen‘in 1890 yılında The Whirlwind adlı bir dergi için yazdığı, ardından 1984’te genişleterek kitaplaştırdığı kült korku romanı Yüce Tanrı Pan (The Great God Pan), İthaki Yayınları’nın Karanlık Kitaplık dizisine dâhil edildi.

İlk yayınlandığında içerdiği korku ve cinsellik öğeleri nedeniyle eleştirilen ancak daha sonrasında kült klasikler arasında yerini alan eser, hem antik Yunan tanrısı Pan’ı konu alan pek çok edebiyat eserine hem de Guilermo del Toro’nun “Pan’ın Labirenti” adlı Oscar ödüllü filmine ilham kaynağı olmasıyla da bilinir.

H.P. Lovecraft’ın ve Stephen King’in övgüyle söz ettiği kitabın arka kapak yazısı şöyle:
yuce tanri panBaşta H. P. Lovecraft olmak üzere kendisinden sonraki birçok yazarı etkileyen Arthur Machen, modern korku edebiyatının erken dönem ustalarından biri. Doğaüstü, fantazi ve korku türlerinde verdiği eserlerin arasında en ünlüsü olan Yüce Tanrı Pan da yazıldığı dönemde cesur içeriğiyle büyük yankı uyandıran ve ünü günümüze kadar ulaşan bir başyapıt.

- Reklam -

Dr. Raymond’ın ruhani dünyaya erişmek için yaptığı “Yüce Tanrı Pan’ı görmek” adlı deneyin sonucunda kentte gizemli olaylar vuku bulmaya başlamıştır. Bu deneyle birlikte Yunan mitolojisinde ormanların ve kırın tanrısı olan yarı keçi yarı insan Pan, hikâyede korkutucu bir figüre dönüşerek, eski çağların dehşetini on dokuzuncu yüzyıla taşır. Machen’ın benzersiz üslubuyla bilim, bir nevi, korkuya hayat verir.

- Reklam -

“Yazılmış en iyi korku öykülerinden biri. Belki de en iyisi.”
—Stephen King

Ormanın fısıltısı yükseliyor… Yüce Tanrı Pan’a zihnini açmanın vakti geldi.
Hatırlayacağınız üzere, Yüce Tanrı Pan daha önce MonokL Yayınları tarafından Işıl Yüce çevirisiyle de dilimize kazandırılmıştı. Bu önemli eser şimdi de Barış Tanyeri çevirisiyle bizlerle buluşuyor. Şimdilik ön siparişte bulunan kitap 27 Temmuz‘da raflarda olacak.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dedektif dergi Birinci Yıl Öykü Seçkisi

Dedektif Dergi’nin “Birinci Yıl Öykü Seçkisi” Canlı Kanlı Raflarda!

tolkien shire

Tolkien’in Elle Çizdiği İlk Shire Haritasına Göz Atın