Bildiğiniz üzere İthaki Yayınları yakın zamanda Karanlık Kitaplık adlı yeni bir diziye başlamıştı. Korku ve gotik türlerini kapsayacak olan bu dizi, ilk olarak daha önce de yayınevinden çıkmış olan Ray Bradbury‘nin Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana (Something Wicked This Way Comes) ve Washington Irving‘in Uykulu Kuytu Söylencesi (Sleepy Hollow) adlı eserleriyle başlamıştı.
Şimdiyse sırada, 1972 doğumlu Amerikalı yazar Stephen Graham Jones tarafından kaleme alınan “Melezler” (Mongrels) var. Bilimkurgu ve korku türlerinde kalem oynatan yazarın bu kitabı, Bram Stoker ve Shirley Jackson gibi önemli ödüllere En İyi Korku Romanı dalında aday olma başarısını göstermişti.
Kurtadamlarla bezeli bir büyüme öyküsü okuyacağımız eserin tanıtım bültenine bakalım:
Korku edebiyatının postmodern yazarı Stephen Graham Jones’tan hayatta kalmak, ait olmak, kimliğini bulmak üzerine yazılmış ve kurtadam literatürüne derin bir çentik atan eşsiz bir büyüme öyküsü.
Tıpkı ailesi gibi o da bir dışarlıklıydı. Zorluklara rağmen katlanılabilir hayatını teyzesi Libby ve dayısı Darren’la birlikte onları anlamayan ve istemeyen bir toplumdan uzakta geçirmek zorundaydı. Melezlerdi onlar, bulanık kanlılar, hiçbir yere ait olamayanlar. Vakti geldiğinde teyzesi ve dayısıyla yollarda geçen bir yaşamı mı yoksa onlardan uzakta, yolun kenarında kalan diğer insanlarla geçen bir yaşamı mı tercih edeceğine kendi karar verecekti. Zira onun da bir kurtadam olup olmadığı yakın zamanda belli olacaktı.
Melezler şimdiki zamanla geçmiş arasında mekik dokuyan ve bu sayede kendini ve dünyadaki yerini anlamaya çalışan bir çocuğun unutulmaz panoramasını gözler önüne seriyor.
Dönüşüm yaklaştı… Ama korkma, içindeki canavar dışarıdan daha ürkütücü değil.
“Stephen Graham Jones’un edebiyatçılığı en az bu kitap içerisindeki canavarlar kadar güçlü.”
– Josh Malerman
“Melezler ağzımı açık bıraktı. Hatta nefesimi kesti. Son derece zeki, özgün, heyecan verici, korkutucu ve bir o kadar da insani.”
– Paul Tremblay
“Çavdar Tarlasında Çocuklar’ın, müziklerini Warren Zevon’un yaptığı eski bir korku filmiyle birleşimi gibi.”
– Kirkus
272 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliğini Barış Tanyeri, yayına hazırlığını Elif Kadriye Özkılıç, editörlüğünü ise Alican Saygı Ortanca yapıyor. Üçüncü kitabına kavuştuğumuz seri korkuseverleri tatmin etmeye devam ediyor. Keyifli okumalar!
Jones ayrıca kitabı okurken dinlenmesi için bir şarkı listesi de hazırlamış. Aşağıdan dinleyebilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!