in

Karanlık Kitaplık Dizisine Yeni Bir Kitap Katıldı: “Melezler”

İthaki Yayınları’nın kısa süre önce başlattığı korku-gerilim dizisi Karanlık Kitaplık, Stephen Graham Jones tarafından kaleme alınan “Melezler” ile devam ediyor.

melezler ust
- Reklam -
- Reklam -

Bildiğiniz üzere İthaki Yayınları yakın zamanda Karanlık Kitaplık adlı yeni bir diziye başlamıştı. Korku ve gotik türlerini kapsayacak olan bu dizi, ilk olarak daha önce de yayınevinden çıkmış olan Ray Bradburynin Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana (Something Wicked This Way Comes) ve Washington Irvingin Uykulu Kuytu Söylencesi (Sleepy Hollow) adlı eserleriyle başlamıştı.

Şimdiyse sırada, 1972 doğumlu Amerikalı yazar Stephen Graham Jones tarafından kaleme alınan “Melezler” (Mongrels) var. Bilimkurgu ve korku türlerinde kalem oynatan yazarın bu kitabı, Bram Stoker ve Shirley Jackson gibi önemli ödüllere En İyi Korku Romanı dalında aday olma başarısını göstermişti.

Kurtadamlarla bezeli bir büyüme öyküsü okuyacağımız eserin tanıtım bültenine bakalım:
melezlerKorku edebiyatının postmodern yazarı Stephen Graham Jones’tan hayatta kalmak, ait olmak, kimliğini bulmak üzerine yazılmış ve kurtadam literatürüne derin bir çentik atan eşsiz bir büyüme öyküsü.

- Reklam -

Tıpkı ailesi gibi o da bir dışarlıklıydı. Zorluklara rağmen katlanılabilir hayatını teyzesi Libby ve dayısı Darren’la birlikte onları anlamayan ve istemeyen bir toplumdan uzakta geçirmek zorundaydı. Melezlerdi onlar, bulanık kanlılar, hiçbir yere ait olamayanlar. Vakti geldiğinde teyzesi ve dayısıyla yollarda geçen bir yaşamı mı yoksa onlardan uzakta, yolun kenarında kalan diğer insanlarla geçen bir yaşamı mı tercih edeceğine kendi karar verecekti. Zira onun da bir kurtadam olup olmadığı yakın zamanda belli olacaktı.

Melezler şimdiki zamanla geçmiş arasında mekik dokuyan ve bu sayede kendini ve dünyadaki yerini anlamaya çalışan bir çocuğun unutulmaz panoramasını gözler önüne seriyor.

Dönüşüm yaklaştı… Ama korkma, içindeki canavar dışarıdan daha ürkütücü değil.

- Reklam -

“Stephen Graham Jones’un edebiyatçılığı en az bu kitap içerisindeki canavarlar kadar güçlü.”
Josh Malerman

“Melezler ağzımı açık bıraktı. Hatta nefesimi kesti. Son derece zeki, özgün, heyecan verici, korkutucu ve bir o kadar da insani.”
Paul Tremblay

“Çavdar Tarlasında Çocuklar’ın, müziklerini Warren Zevon’un yaptığı eski bir korku filmiyle birleşimi gibi.”
Kirkus
272 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliğini Barış Tanyeri, yayına hazırlığını Elif Kadriye Özkılıç, editörlüğünü ise Alican Saygı Ortanca yapıyor. Üçüncü kitabına kavuştuğumuz seri korkuseverleri tatmin etmeye devam ediyor. Keyifli okumalar!

Jones ayrıca kitabı okurken dinlenmesi için bir şarkı listesi de hazırlamış. Aşağıdan dinleyebilirsiniz.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jeff VanderMeer Borne

Jeff VanderMeer’in Ürpertici Romanı “Borne” Raflarda

elektrikli dusler ust

Philip K. Dick’in Yeni Bir Kitabı Daha Bizlerle: Elektrikli Düşler