in

Karanlık Kitaplık Dizisinin Yeni Korkutucu Üyesi: “Yürek Burgusu”

İthaki Yayınları’nın korku dolu serisi Karanlık Kitaplık, Henry James’in önemli eseri “Yürek Burgusu” ile devam ediyor!

yurek burgusu ust
- Reklam -
- Reklam -

Raflardan ürkütücü sesler duymayı sevenlerden misiniz? Eğer öyleyseniz, siz de İthaki Yayınları’nın Karanlık Kitaplık serisini ilgiliyle takip ediyorsunuzdur. O zaman gelin, size güzel bir haberi verelim; dizinin yeni kitabı belli oldu: Önemli bir kalem olan Henry James’in korku romanı Yürek Burgusu (The Turn of the Screw).

İlk olarak 1898 yılında Collier’s Weekly dergisinde yayımlanan kitap, yıllar geçmesine rağmen değerini hiç kaybetmedi. Gotik edebiyat ve hayalet hikâyelerinin önemli kilometre taşlarından birisi oldu. Sadece edebiyat değil, aynı zamanda sinema üzerinde de etkisi yadsınamaz. Korku sineması dendiği zaman akla gelen önemli yapımlardan The Innocents de bu eserden uyarlanmıştı.

Yürek Burgusu’nun İş Bankası Kültür Yayınları’nın Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisi başta olmak üzere, dilimizde daha önceden kendisine yer bulduğunu da hatırlatalım.

- Reklam -

Buyurun tanıtım bültenine:
yurek burgusuÜç kere Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilen Henry James, İngiliz dilinin en önemli yazarlarından biri. Bir gotik eser olan Yürek Burgusu da ustaca kurgulanmış karakterleri ve uğursuz atmosferiyle, edebiyattaki en meşhur hayalet anlatılarından.

Genç bir mürebbiye iki çocuğa eğitim vermek için kırsaldaki bir konağa yerleşir. İki hayaletin, kendilerini göstermeye başlamasıyla konakta geçen mesut günler giderek daha tekinsiz bir hal alır. Çocukları bu korkunç görüntülerden korumaya çalışan mürebbiyeyse hayaletlerden daha korkunç bir gerçeklikle yüzleşmek zorunda kalacaktır. Bu hayaletler mürebbiyenin sanrılarından mı ibarettir yoksa konak gerçekten lanetli midir?

- Reklam -

“Son yüz senede yazılmış en iyi doğaüstü korku romanlarından biri.”
Stephen King
Kitabın çevirmenliği Egemen Özkan, editörlüğüyse Melis Oflas tarafından yapılmış.

Hayalet hikâyelerinden hoşlananlar için 144 sayfalık bu uğursuz anlatı ön siparişe açıldı. 7 Eylül‘den itibaren de tüm kitapçılardaki yerini alacak. Keyifli okumalar!

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mars yilliklari ust

İthaki Bilimkurgu Klasikleri’nin Yeni Kitabı Belli Oldu: “Mars Yıllıkları”

Neil Gaiman nobel

Neil Gaiman, Nobel Edebiyat Ödülü’ne Aday Gösterildi