in

Karanlık Kitaplık Dizisi “Üç Sahtekar” İle Devam Ediyor

Yüce Tanrı Pan’ın yazarı Arthur Machen’in kaleme aldığı “Üç Sahtekar” adlı eser, İthaki Yayınları’nın Karanlık Kitaplık dizisine katıldı.

uc sahtekar ust
- Reklam -
- Reklam -

Daha önce Oscar ödüllü Pan’ın Labirenti filmine esin kaynağı olan Yüce Tanrı Pan adlı eserini okuduğumuz, gotik edebiyatının en ünlü isimlerinden biri olan Arthur Machen‘in 1895 yılında kaleme aldığı Üç Sahtekar (The Three Impostors) adlı kitabı, İthaki Yayınları’nın Karanlık Kitaplık dizisine katılıyor.

Farklı kişilerin başından geçen, birbirleriyle bağlantılı öykülerden oluşan kitap özellikle “Beyaz Tozun Öyküsü” ve “Kara Mührün Öyküsü” adlı bölümleriyle H.P. Lovecraft’a büyük ilham kaynağı olmuş, başta Cthulhu’nun Çağrısı ve Dunwich Dehşeti gibi eserlerine etki etmiştir.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:
uc sahtekarBaşta H. P. Lovecraft olmak üzere kendisinden sonraki birçok yazarı etkileyen Arthur Machen, modern korku edebiyatının erken dönem ustalarından biri. Türün en “garip” kitaplarından biri olan ve Robert Louis Stevenson’ın üslubundan fazlasıyla etkilenen Üç Sahtekâr ise yazarın hem üslup hem de kurgu konusundaki yeteneklerini gözler önüne serdiği bir korku klasiği.

- Reklam -

Londra’nın karanlık sokaklarında bir gizem dolaşmaya başlamıştır. Altın bir sikkenin ve “gözlüklü adam”ın peşinde olan karanlık bir tarikatın şehirde yol açtığı kaosla ilgili farklı kişilerin başından geçen gizemli ve birbiriyle bağlantılı öyküler, kadim zamanlara dayanan bir sırrı gözler önüne serer. Akılcı ve kuşkucu başkarakterler ise tanık oldukları her öyküde artan bir gizem ve dehşetle karşı karşıya kalırlar. Ortaya çıkan macera ise aldatmacalarla dolu, dehşet verici, ince ince örülmüş, grotesk bir okült anlatıdır.

- Reklam -

“İnsanın gecelerini esir alacak kadar iyi kurgulanmış bu kâbuslar kolay kolay unutulmayacak türden.”
– Jorge Luis Borges
Dikkatli okurlarımız Üç Sahtekar’ın daha önce Alfa Yayınları tarafından da basıldığını hatırlayacaktır. Ek olarak, Arthur Machen’in Beyaz İnsanlar & Kızıl El adlı iki öyküsünden oluşan bir başka kitabı da yakın zaman önce Laputa Kitap’tan çıkmıştı.

Çevirisini Barış Tanyeri‘nin, editörlüğünüyse Ömer Ezer ve Alican Saygı Ortanca‘nın yaptığı Üç Sahtekar, kısa süre önce ön siparişe açıldı. 15 Şubat‘tan itibaren de dağıtıma çıkması bekleniyor. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

marvel hulu yeni animasyonlar

Hulu 4 Yeni Marvel Animasyonuna Ev Sahipliği Yapacak

yazarinin kaleminden seckin sarpkaya

Yazarının Kaleminden: Tebriz’den Masallar