in

Konuşan Kadınlar’ın Yazarı Miriam Toews’ten Kara Mizah Yüklü Bir Aile Anlatısı: “Karmaşık Bir Nezaket”

Miriam Toews imzalı “Karmaşık Bir Nezaket” kitabı okurla buluşmaya başladı. Roman, Kafka Yayınevi tarafından yayımlanıyor.

Karmaşık Bir Nezaket - Miriam Toews
- Reklam -
- Reklam -

Miriam Toews tarafından kaleme alınan Karmaşık Bir Nezaket romanı Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Kafka Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

1964 yılında Kanada’da doğan Miriam Toews, Rogers Writers’ Trust Fiction Prize ve Governor General’s Award for Fiction gibi ödüllere layık görülmüştü. Toews yazarlığının yanı sıra kendi eserinden uyarlanan Irma Voth filminde de başrol oynamıştı. Carlos Reygadas’ın yazıp yönettiği yapım, Cannes Jüri Ödülü’nü kazanmıştı.

Türkçede daha önce en popüler kitaplarından Konuşan Kadınlar (Women Talking) ile okurların karşısına çıkan Toews, şimdi de Karmaşık Bir Nezaket ile raflarda. Orijinal adı A Complicated Kindness olan eser kendi dilinde ilk olarak 2004’te yayımlanmıştı.

- Reklam -

Karmaşık Bir Nezaket kitabı, ergenlik çağındaki bir gencin dağılan aile hikâyesine ışık tutuyor.

Karmaşık Bir Nezaket – Miriam Toews | Arka Kapak Tanıtımı

Karmaşık Bir Nezaket - Miriam Toews

Ödüllü yazar Miriam Toews, bu çarpıcı ergenlik romanında üzüntü ve umudu, son derece tutucu bir inanç nedeniyle dağılan ailesini anlatan bir gencin sesiyle vücuda getiriyor.

Başkahramanımız Nomi Nickel, Karmaşık Bir Nezaket’teki anlatısına “Ailemizin yarısı, güzel görünen yarısı kayıp,” diyerek başlıyor… Annesi ve ablası kadrajdan çıkınca üzgün ve tuhaf babasıyla yalnız kalan Nomi, günlerini ailesinin nasıl bölündüğünü anlamaya çalışarak ve East Village’ın eteklerinde yer alan tavuk kesimhanesi Mutlu Aile Çiftliği’ndeki kaçınılmaz kariyerini düşünerek geçiriyor.

- Reklam -

Aynı anda hem kasvetli hem de eğlenceli bir dile sahip olan bu roman, nefes aldırmayan, baskıcı bir din tarafından yönetilen kasabada, yok olmaya yüz tutmuş ailesinin kalıntıları arasında kapana kısılmış Nomi’ye göre dünyayı ele alıyor. Onun gülünç ve eşsiz sesi, bildikleri tek toplulukla çatışmaya girdikçe dağılan tuhaf ve sevgi dolu bir ailenin hikâyesini anlatıyor.

Karmaşık Bir Nezaket baştan sona bir zevkti. Kara mizahın hâkim olduğu bir eser (‘Görünüşe bakılırsa, buradaki insanlar ölmek için sabırsızlanıyorlar. Ana etkinlik bu.’) ama bütünüyle düşünüldüğünde özgürleştirici ve kesinlikle eğlenceli.” – Daily Mail

Toplamda 256 sayfadan oluşan romanın çevirmenliğini Kübra Tekneci üstleniyor. Eser, Ağustos 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Miriam Toews eserleri ve yazarın Türkçeye kazandırılan son kitabı Karmaşık Bir Nezaket hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Darko Peric Atatürk Dizisi

La Casa de Papel’in Helsinki’si Disney+’ın “Atatürk” Dizisinde Oynayacak

güç yüzükleri sinema yüzüklerin efendisi

Yüzüklerin Efendisi Dizisi “Güç Yüzükleri”nin İlk 2 Bölümü Sinemada Gösterime Girecek