in

Katilbot Günlükleri’nin 3. Kitabı Raflarda

Katilbot Günlükleri’nin üçüncü kitabı olan Kaçak Protokol, İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Martha Wells
- Reklam -
- Reklam -

Hugo, Nebula, Alex ve Locus gibi önemli ödüllerin sahibi Martha Wells’in, New York Times ve USA Today listelerine de çoksatan olarak girmiş Katilbot Günlükleri serisinin 3. kitabı olan Kaçak Protokol, Türkçe olarak raflardaki yerini aldı.

Amerikalı fantazya ve bilimkurgu yazarı Martha Wells en çok Katilbot Günlükleri serisiyle bilinse de, yurt dışında pek çok bağımsız hikâye ve başka serilerle dikkat çekmeyi başarıyor.

Amerika’da önümüzdeki mayıs ayında Katilbot serisinin 5. kitabı olan Network Effect’in yayımlanması bekleniyor. Seri, Türkçede de oldukça hızlı şekilde güncele yaklaşmayı başarıyor. Henüz dilimize kazandırılmayan 4. kitap Exit Strategy, orijinal dilinde de geçtiğimiz sene yayımlanmıştı. İthaki Yayınları, birçok okurun kısa olarak kabul edebileceği bir zaman diliminde; dizide çoktan üçüncü kitaba geldi bile.

- Reklam -

Yeni kitapta serinin başkahramanı yarı insansı GüvBirim androidi, bir macerayı bitirip diğerine atılmak zorunda kalıyor. Fakat, Katilbot olarak bilinen bu insansı androidin istediği tek şey insanlıktan, gündelik yaşamdan ve her şeyden uzak olup yalnız başına kalabilmek.

Katilbot Görevinin Başına Dönüyor

Okurları tarafından çok sevilen yapay zeka, yeni kitapta yeniden görevinin başına geri dönüyor. GrayCris şirketiyle giriştikleri davada işler kızışıyor. Serinin üçüncü kitabı, beraberinde yeni soru işaretleri de getiriyor.

- Reklam -

Patrick Rothfus’un okuduğu en iyi hikâyelerden biri olduğunu söylediği Katilbot Günlükleri, Adalet üçlemesiyle tanınan ödüllü yazar Ann Leckie’nin de favorileri arasında.

128 sayfadan oluşan Kaçak Protokol, İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini almış durumda. Çevirisi ilk iki kitapta olduğu gibi yine Cihan Karamancı tarafından yapılmış. Editörlüğü de yine ilk kitaplarda olduğu gibi Alican Saygı Ortanca’ya ait.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Katilbot Günlükleri neden tek kitap veya iki kitap olarak çıkmadı? Orijinali de bu şekilde 130-140 syf halinde mi basıldı?

  2. Avatar for abkaen abkaen dedi ki:

    Orijinal haline göre gitmişler.

  3. Avatar for kaanaskin93 kaanaskin93 dedi ki:

    İlk dört kitabı novella şeklinde yazdı Martha Wells. Seneye çıkacak olan beşinci kitabını ise roman türünde yazıyor. Yani daha uzun bir kitapla seriyi sonlandırma planı mevcut.

  4. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Son kitap 352 sayfaymış goodreads’a güvenilebilirse Mayıs 2020 de çıkacakmış. Muhtemen son kitap çıkmadan ilk dördü türkçeye çevrilmiş olacak. Ithakinin mutlu ettiği serilerden biri oldu.

  5. Avatar for kaanaskin93 kaanaskin93 dedi ki:

    Katılıyorum. Son kitap da seneye bu günlerde çıkar muhtemelen. Çünkü Cihan Karamancı… Ve onun sayesinde gözüm kapalı alırım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Deadpool

Deadpool’un Yeni Filmi de +18 Olacak

nasa yeni uzay kiyafeti

Yeni Uzay Görevlerinin Kıyafetleri Duyuruldu