in

Roberto Bolano’nun Düşünce Dünyasına Işık Tutan “Katlanılmaz Sığırtmaç” Kitabı Türkçede

Roberto Bolano’nun öykü ve denemelerini bir araya getiren “Katlanılmaz Sığırtmaç” dilimize kazandırıldı. İlk defa yazarın ölümünden sonra yayımlanan kitap şimdi Türkçede.

Katlanılmaz Sığırtmaç - Roberto Bolano
- Reklam -
- Reklam -

Roberto Bolano imzalı Katlanılmaz Sığırtmaç kitabı Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Seda Ersavcı tarafından çevriliyor ve kitabı okurla Can Yayınları buluşturuyor.

Latin Amerika edebiyatı denince akla ilk gelen yazarlar arasında yer alan Şili doğumlu Roberto Bolano’nun Türkçedeki külliyatı genişliyor. 1953’te dünyaya gelen yazar 1998 tarihinde yayımlanan ve Rómulo Gallegos ve Herralde gibi ödüllere layık görülen Vahşi Hafiyeler kitabı ile adını duyurmaya başladı.

Katil Orospular, 2666, Tılsım, Uzak Yıldız, Gerçek Bir Polisin Çilesi, Lümpen Roman ve Mösyö Pain kitaplarıyla Türkçede okurla buluşan Roberto Bolano şimdi de ilk olarak 2003 yılında El gaucho insufrible adıyla yayımlanan Katlanılmaz Sığırtmaç ile dilimizde.

- Reklam -

Bolano’nun ölümünden haftalar önce yazısına teslim ettiği ancak yazarın ölümünden sonra yayımlanan kitap, Bolano’nun düşünce dünyasını gözler önüne seren bir anlatı.

Can Yayınları’nın Modern Dizisi kapsamında yayımlanan eser; Jim, Katlanılmaz Sığırtmaç, Farelerin Polisi, Alvaro Rousselot’nun Seyahati, İki Katolik Öykü, Edebiyat + Hastalık = Hastalık ve Cthulhu Mitleri başlıklarından oluşuyor.

Katlanılmaz Sığırtmaç – Roberto Bolano | Arka Kapak Tanıtımı

Katlanılmaz Sığırtmaç - Roberto Bolano

Latin Amerika Avrupa’nın akıl hastanesi, Birleşik Devletler ise fabrikasıydı. Fabrika şimdi ustabaşıların elinde ve işgüçleri akıl hastanesinden kaçan deliler. Akıl hastanesi, en aşağı altmış yıldır, kendi yağıyla kavruluyor, kendi yağlarını yakıyor.

Katlanılmaz Sığırtmaç’ı meydana getiren beş öykü ve iki deneme Arjantin kırsalından Paris’in arka sokaklarına, lağımlarda gezinen fare polislerden Latin Amerika edebiyatının idollerine uzanır.

- Reklam -

Roberto Bolaño’nun ölmeden haftalar önce yayıncısına teslim ettiği ve ölümünden sonra yayımlanan ilk kitabı Katlanılmaz Sığırtmaç, Şilili yazarın kıvrak üslubunu, referans noktalarını ve zengin düşünce dünyasını sergileyen bir anlatı bütünü.

“Bolaño size değiştiğinizi hissettirir; dünyaya bakış açınızla oynar.” – The Guardian

Toplamda 152 sayfadan oluşan eserin çevirisi yazarın Mösyö Pain ve Lümpen Roman kitaplarını da dilimize kazandıran Seda Ersavcı imzasını taşıyor. Kitabın editörlüğü Emrah İmre’ye, düzeltisi Müge Karahan’a ait. Modern dizisi ise Emrah Serdan tarafından yönetiliyor.

Can Yayınları’nın Modern dizisinde yer alan diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Roberto Bolano eserleri ve Katlanılmaz Sığırtmaç hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

fantastik canavarlar dumbledore un sirlari inceleme

Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları İncelemesi – İyi Bir Film Yapmak için Neler Gerekir?

Demon Slayer: Swordsmith Village Arc Fragmanı

Demon Slayer’ın “Swordsmith Village” Olarak Adlandırılan 3. Sezon Fragmanı Yayınlandı