in

Kehribar Ülkesinden “Çağdaş Polonya Antolojisi”

Çağdaş Leh Edebiyatı’ndan değerli öyküler, Çağdaş Polonya Antolojisi kitabıyla bizlerle!

kehribar ulkesinden ust
- Reklam -
- Reklam -

Bizim genel olarak her ilimizde sorduğumuz “Neyi meşhur?” sorusunun bir varyasyonu olan “Polonya’nın nesi meşhur?” sorusunun yanıtı kehribardır. Kehribarın anavatanı Baltık Denizi yani Polonya imiş. Başlıkla alakasız gibi görünen bu bilgiyi, -benim gibi- kitabın adını merak edenler adına verdim.

Kalem Kültür Yayınları, 17 çağdaş Polonyalı yazarın öykülerinden seçerek bir derleme yaptı. Bu derleme hem ülkemizde çağdaş Leh edebiyatını tanımak isteyenlerin hem de Leh edebiyatı meraklılarının beğenisine sunuldu. Esere aynı zamanda Polonya Kültür Bakanlığı ve Polonya Kitap Enstitüsü de katkılarda bulundu.

Seçkiye eser veren ve aralarında Sapkowski ve Tokarczuk gibi tanıdık isimlerin yanı sıra çoğu ilk kez dilimize kazandırılan Leh yazarlar şu şekilde:

- Reklam -

Adam Wiedmann, Andrzej Stasiuk, Andrzej Sapkowski, Jacek Hugo-Bader, Joanna Bator, Józef Hen, Jerzy Pilch, Krzysztof Varga, Magdelena Tulli, Mariusz Szczygieł, Michał Witkowski, Natasza Goerke, Olga Tokarczuk, Paweł Huelle, Stefan Chwin, Wojciech Kuczok ve Zygmunt Miłoszewski.

Kitabın tanıtım metniyse şöyle:

- Reklam -

Polonya-Türkiye dostluğunun 600. yılı kutlamaları kapsamında Kalem Kültür Yayınları’nın ülke edebiyatları serisinin ilki, Kehribar Ülkesi’nden Yeni Öyküler,17 çağdaş Polonyalı  kehribar ulkesindenyazarın seçilmiş öykülerini bir araya getiriyor.

Polonya Kültür Bakanlığı’nın ve Polonya Kitap Enstitüsü’nün değerli katkılarıyıla, Ankara Üni­versitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Leh Dili Edebiyatı Bölümü akademisyenleri işbirliğinde ve bölüm öğrencilerinin çevirileriyle Çağdaş Polonya Edebiyatı Antolojisi, Lehçe edebiyatın seçkin örneklerini Türkçeye kazandırıyor.
Elinizde tuttuğunuz bu seçki, Türkiye’deki okurlara günümüz Polonya yazını hakkında geniş bir perspektif sunmak üzere hazırlandı.

Eser DTCF-Leh Dili ve Edebiyatı akademisyenlerinin ve öğrencilerinin iş birliğiyle dilimize kazandırıldı. Kitap satan her yerden bu değerli seçkiyi edinebilirsiniz.

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: [email protected]

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

cloverfield paradoks

Cloverfield Paradoksu: Hollywood’un Mantığa İsyanı

firar oykuleri ust

Adnan Gerger’in “Firar Öyküleri” Yeniden Okurlarıyla Buluşuyor