in

Kelebek Zihinli Çocuk: Victoria Williamson’dan Empati ve Duygu Yüklü Bir Macera

Victoria Williamson imzalı Kelebek Zihinli Çocuk raflarda. Kitap, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu ile mükemmeliyetçilik arasında empati dolu bir macerayı konu alıyor.

Kelebek Zihinli Çocuk - Victoria Williamson
- Reklam -
- Reklam -

Afrika’dan Uzak Doğu’ya pek çok farklı dilden çocukla buluşmuş bir öğretmen ve çocuk kitapları yazarı olan Victoria Williamson’ın Kelebek Zihinli Çocuk adlı kitabı Genç Timaş etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Orijinal adı The Boy with the Butterfly Mind olan kitap, DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) ve mükemmeliyetçilik hakkında dikkatli ve yumuşak bir dille yazılmış, okuru bu konularda bilgilendirerek empati duygusu da kazandıran ama aynı zamanda eğlenceli anlatımıyla sizi peşinden sürükleyen bir eser.

Kelebek Zihinli Çocuk – Victoria Williamson | Arka Kapak Yazısı

“Belki normal ya da mükemmel diye bir şey yoktur ve belki de mutlu sonlar farklı şekillerde de olur.”

- Reklam -

Jamie Lee’nin tek dileği normal olmak. Fakat dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ona beyninde kelebekler uçuşurmuş gibi hissettiriyor. Keşke kelebek zihnini kontrol edebilseydi. Böylece arkadaşları olur, beladan uzak durabilir, annesiyle yaşayabilir ve babasının yanında kalması için gönderilmezdi.

Elin Watts’ın tek dileğiyse mükemmel olmak. Mümkün olan en iyi öğrenci ve kızı olabilseydi, belki babası yeni ailesini terk eder ve sonsuza dek mutlu bir şekilde Elin ve annesiyle birlikte yaşamak için Glasgow’a geri dönerdi.

Jamie ve Elin’in hayatları ummadıkları bir anda ve beklemedikleri bir yerde kesiştiğinde ikisinin de hayatı baştan aşağı değişiyor ve sürpriz sonlu bir masala dönüşür. Hayatları kontrolden çıkarken Jamie ve Elin, aslında kabul ettiklerinden daha çok birbirlerine benzediklerini keşfederler. Belki normal ya da mükemmel diye bir şey yoktur. Ve belki de tıpkı aileler gibi, sonsuza dek mutlu olanlar her şekil ve boyutta gelir.

DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) ve mükemmeliyetçilik hakkında dikkatli ve yumuşak bir dille yazılmış, okuru bu konularda bilgilendirirken empati duygusu da kazandıran örnek bir eser.

“Üç gün sonra babam çantalarını toplayıp gitti ve kanatlarımla mavi yaz göğünü de yanına almış gibi hissettim. Onsuz ben artık kelebek değildim. Bir yaprağa elimden geldiğince sıkı tutunan ve düşmemeye çalışan bir tırtıldım.”

- Reklam -

Kelebek Zihinli Çocuk - Victoria Williamson

Kelebek Zihinli Çocuk Hakkında Ne Dediler?

“Acı veren bir gerçeklikle yazılan fakat umudu da unutmayan bir yapıt.” – Kirkus Starred Review

“Gerçekten olağanüstü. İki farklı anlatıcıdan dinlediğimiz, samimiyetle kaleme alınmış, empati ve duygu yüklü, üstün bir hikâye anlatımı. Zamane çocuklarının bu kitaptan öğrenecekleri çok şey var. Okurken cidden yüreğim sızladı. Mutlaka ama mutlaka okunmalı.” – Scott Evans, The Reader Teacher

Gizem Şakar’ın çevirisini üstlendiği eser 272 sayfadan oluşuyor.

Victoria Williamson’ın kaleme aldığı Kelebek Zihinli Çocuk’un konusu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Erşan Kuneri Dizisi Oyuncu Kadrosu Netflix Cem Yılmaz

Erşan Kuneri Dizisi Oyuncu Kadrosu Belli Oldu: Cem Yılmaz’ın Netflix Projesi Yolda

Tanrıça Mitleri - David Leeming ve Jake Page | Haftanın Kitabı #172

Tanrıça Mitleri – David Leeming ve Jake Page | Haftanın Kitabı #172