in

Kelt Şafağı, İrlanda Efsanelerini ve Folklorunu Raflara Taşıyor

Ünlü şair William Butler Yeats’ın İrlanda mitolojisini konu alan öykü kitabı “Kelt Şafağı” Dedalus Kitap etiketiyle raflarda.

kelt safagi ust
- Reklam -
- Reklam -

İrlandalı şair William Butler Yeats’in İrlanda mitolojisi üzerine kaleme aldığı değerli öykülerden oluşan kitabı Kelt Şafağı, periler, ruhlar ve büyülü ritüellerle dolu bir dünyanın kapılarını okuyucuları için aralıyor. Kitap, 1923 yılında kazandığı Nobel Edebiyat Ödülü’yle bu ödülü alan ilk İrlandalı olarak tarihe geçen Yeats’in nesir türünde yazılmış sayılı eserlerinden biri olma özelliğine sahip.

Dedalus Kitap etiketiyle Türk okurlara ulaşan kitabın tanıtım bülteni ise şu şekilde:

kelt safagiWilliam Butler Yeats karşılaştırma kaldırmayacak bir yazar ve yazdıklarının ruhu, Avrupa’nın her yerinde.Nobel’i almasının nedeni belki de budur, bu konu hakkında bir bilgimiz yok. Poetikası, Blake ile karşılaştırılır, doğrudur, yakın dırama Eliot’tan çok daha iyidir ve Blake’den bağımsızdır. Dört büyük İrlandalıdan birisi. Beckett, Joyce, Wilde ile hem hemşeri hem de dil bağlamında akraba. Elbette birbirinden bağımsızlıkları kendi büyüklükleri. Kelt Şafağı, bizce Yeats’in başyapıtı. Etrafı mitoloji, büyü, yaratıklar, cinler, din, tarih, modern hayat gibi unsurlarla kaplı. Bunların arasında, görkemli bir şekilde Kelt şafağının ışıkları. Bu ışığı size ulaştırmakla gurur duyuyoruz, çünkü William Butler Yeats, hem hemşerimiz hem de akrabamız.

- Reklam -
- Reklam -

Ali Karabayram tarafından dilimize çevrilen Kelt Şafağı, Yeats gibi güçlü bir edebiyatçının kalemiyle, perilerin, ruhların ve çeşitli doğa üstü güçlerin yüzyıllardır cirit attığı toprakların kokusunu bizlere taşımayı vaat ediyor.

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

captain america chew ust

Chew Cilt 4 Ve Captain America’nın Ölümü Çıktı!

wonder woman

Kadın Cinayetinden Doğan Kahraman: Wonder Woman