in

Kemal Varol Yeni Kitabı Kara Sis ile Yeni Yayınevinde

Kemal Varol yeni kitabı Kara Sis ile yeni yayınevine geçiş yaptı. Ödüllü yazar artık Everest Yayınları’nda.

Kemal Varol - Kara Sis
- Reklam -
- Reklam -

Çağdaş edebiyatımızın önde gelen yazarlarından Kemal Varol, yeni kitabı ile yeni bir yayınevine geçiş yaptı. Varol’un yeni adresi Everest Yayınları oldu. Yazarın sıradaki eseri Kara Sis de burada okurlara sunuldu.

İlk şiir kitabı Yaz Yüzükleri’ni 2001’de yayımlayan, bir süre şiir türünde eserler veren Varol, 2011’de ilk romanı Jar’ı, 2014’te ikinci romanı Haw’ı yayımladı. Haw, Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. Yazarın Sahiden Hikâye adlı öykü kitabı ise 2018’de Sait Faik Hikâye Armağanı’na layık bulundu. Varol son olarak Âşıklar Bayramı romanıyla 2020 Atillâ İlhan Roman Ödülü’nü kazandı.

Varol eserlerini son olarak İletişim Yayınları etiketiyle okuyorduk. Yayınevi, transfer haberini, “Yeni yılda Kemal Varol da, yeni romanıyla Everest’te,” Tweet’i ile duyurdu.

- Reklam -

Everest Yayınları, 2021’de Ece Temelkuran’ı da ailesine kattığını duyurmuştu.

Kara Sis – Kemal Varol | Arka Kapak Tanıtımı

Kemal Varol - Kara Sis

Kemal Varol külliyatının en yeni parçası Kara Sis, birbirlerine hikâyelerini anlatarak varlıklarını sürdüren mahkûmların mevcut zaman içinde ve zaman dışındaki yaşamlarını konu ediniyor.

Mesut Hoca’nın anlatıcı gözüyle büyüyen ve perdeye yansıyan roman, yeni gelen mahkûmun, müebbet Barana’nın gizemli ve kendini açmayan mühürlü dudakları arasındaki sırra odaklanıyor. Günaşırı türlü bahanelerle dövülen Barana kimdir, ne suç işlemiştir, neden susmaktadır?

- Reklam -

Bir kızıl saç telinin rüzgâra uyup geldiği, gelip de avluya, Barana’nın yanı başına durduğu gün değişir her şey. Taşkale Cezaevi’ne çöken kara sis dağılmaz değildir artık. Bir imgedir belki de Barana’yı yaşatan…

Kara Sis, başkalarına anlatıldığında en acımasız suçların, gerçeklerin bile hikâyeye dönüştüğü bir dünyayı resmediyor. Kemal Varol, şiddet ve pişmanlıkların, onarılamaz hataların savruluşlarıyla örülü bir avluya, erkeklerin avlusuna uzanıyor.

“… susanlara, konuşmayanlara, içine atanlara, konuşmaya takati kalmayanlara, sadece izleyenlere kulak vermeliydi dünya. Belki de bir tek susanların içinden geçenler doğruydu.”

Roman türündeki Kara Sis kitabı toplamda 264 sayfadan oluşuyor. Kitabın editörlüğünü Elif Türker ve Hazan Deniz paylaşıyor. Eser Ocak 2021 tarihi itibarıyla okurla buluşmaya başlıyor.

Peki siz Kemal Varol kitaplarını seviyor musunuz? Yazarın yeni yayınevi tercihini nasıl buldunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Aşıklar Bayramı ile Kemal Varol okurları arasına katılmıştım ve Aşıklar Bayramını aile bireylerine de okuttum. Kara Sis kitabını da yakın zamanda satın alıp, okuyacağım.

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    “Kara Sis” çok iyi bir kitap, en az Kemal Varol’un diğer okuduğum kitabı “Âşıklar Bayramı” kadar beğendim kitabı. Sırada “Ucunda Ölüm Var” “Jar” ve “Haw” olacak. “Haw” için belki Everest baskısını bekleyebilirim.

    Kara Sis kitabında tüm hikayeyi Mesut’un anlattıklarıyla okuyoruz. Bir gün Barana’nın koğuşa getirilip atılmasıyla 264 sayfalık hikaye başlıyor.

    Yazıcıdan çıktısını alınca yatay olarak İki sayfa not tutturdu bana kitap. :slight_smile: İkinci sayfayı kendim için tuttuğum notlar olduğu için paylaşmayacağım ama ilk sayfayı paylaşırım.

    Paylaştığım çıktıda spoiler yok. Karakterler, bazı kelimeler, 3-5 alıntı ve kendime notlardan çok küçük bir kısım var. :slight_smile:

    Türk edebiyatından ne okusam diye arayışta olanlara Kemal Varol’un romanlarına en azından bir bakmalarını öneririm.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

cüce zurafa

Cüce Zürafalar İlk Defa Gözlemlendi

Cherry Fragmanı

Cherry Fragmanı: Avengers Yönetmenlerinden Tom Holland’lı Yeni Macera