in

Kemik Kitabesi: Tuna Yukay’dan Çağlararası Bir Fantazya

Tuna Yukay yeni kitabı ile karşımızda. Kemik Kitabesi adını taşıyan eser, Ketebe Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Kemik Kitabesi - Tuna Yukay
- Reklam -
- Reklam -

Tuna Yukay’ın yeni kitabı Kemik Kitabesi raflardaki yerini alıyor. Eser, Ketebe Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

1977 İstanbul doğumlu Yukay, yazar ve editör kimliği ile tanınıyor. İlk öykü kitabı Karışık Odalar 2012 yılında yayımlandı. Onu 2013’te Çürük Tavşan ve 2017’de Küvetteki Adam romanları izledi. Yazar, son olarak okurun karşısına 2019’da Kan Akacak ve Bitecek isimli öykü kitabı ile çıktı.

Yeni romanı Kemik Kitabesi okuru çağlararası büyülü bir maceraya davet ediyor.

- Reklam -

Kemik Kitabesi – Tuna Yukay | Arka Kapak Tanıtımı

Kemik Kitabesi - Tuna Yukay

Nuh’un gemisi, içinde insanlık tarihini değiştirecek bir sır saklıyor olabilir mi? Geçmiş büyük uygarlıklara ait, kaybolduğu söylenen gizli ilimlerin esrarengiz bir defterde yazılı olma ihtimali nedir? 2000’li yıllar İstanbul’unda bir hipnoz seansı, günümüzden zamanın yaratıldığı âna kadar sürecek çağlararası bir yolculuğa dönüşebilir mi? Tuna Yukay, Kemik Kitabesi romanında bir ihtimaller ve hikâyeler denizinde yüzüyor. Üstelik bu çalkantılı ve karanlık denizde bırakın yolunu kaybetmeyi, usta denizcilere has bir rahatlıkla ilerliyor. Yukay’ın, büyük bir hünerle inşa ettiği roman evreninde zaman doğrusallığını yitiriyor, bireyler yeniden kahramanlara dönüşüyor, gerçeklik yepyeni bir aynadan okura kendini gösteriyor. Yazar, Kemik Kitabesi’yle, büyük destanlara ve hikâye anlatıcılarına onların şanına yakışır bir selam veriyor.

- Reklam -

Toplamda 280 sayfadan oluşan romanın editörlüğünü Gülşen Funda, düzeltisini Ayşe Nur Rana ve kapak tasarımını Harun Tan üstleniyor. Kemik Kitabesi kitabı geçen haftalarda raflardaki yerini almaya başladı.

Peki siz daha önce Tuna Yukay eserleri ile tanışma fırsatı bulmuş muydunuz? Yazarın kitaplarına ve Kemik Kitabe’ye dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nobody Fragmanı Bob Odenkirk

Breaking Bad Yıldızı Bob Odenkirk’lü Nobody Filminden Fragman

Sevim Sümbül Neyin Peşinde? - Hülya Uçar

Sevim Sümbül Neyin Peşinde? Hülya Uçar’dan Gizem Dolu Maceralar