Ketebe Teori dizisi iki kitapla yayın yolculuğuna başladı. Ketebe Yayınları’nın yeni dizisi Claude Levi-Strauss’un Yapısal Antropoloji Sıfır kitabı ile Talcott Parsons imzalı Toplumsal Eylemin Yapısı eserleriyle yola çıktı.
Ketebe Yayınları okurlarına geniş bir yelpazede metinler sunmaya devam ediyor. Klasik metinlerden bilim dizisine, çocuk kitaplardan tarihin karanlık yüzüne, Cengiz Aytmatov’dan Ülkü Tamer’e, Exlibris’ten Poetika gibi özel serilere dek Ketebe dört yılda her türde nitelikli kitapları okurla buluşturmayı hedefliyor.
Yayınevinin son dizilerinden birisi de Teori alanına odaklanıyor. Antropolog Claude Levi-Strauss ve sosyolog Talcott Parsons ise serinin ilk yazarlarından.
Ketebe Teori Dizisi Kitapları
Yapısal Antropoloji Sıfır – Claude Levi-Strauss
Fransız antropolog Claude Levi-Strauss’u Türkçede daha önce Mit ve Anlam, Uzaktan Yakından, Yaban Düşünce, Modern Dünyanın Sorunları Karşısında Antropoloji, Hepimiz Yamyamız, Günümüzde Totemizm ve Ayın Öteki Yüzü gibi eserlerle okuma fırsatı bulmuştuk. Yapısalcı antropolojinin kurucularından olan Levi-Strauss, 1908 – 2009 yılları arasında yaşadı.
Yazarın ilk defa 2019’da yayımlanan Anthropologie Structurale Zéro kitabı, yazarın antropoloji üzerine çeşitli yazılarını bir araya getiriyor.
Yapısal Antropoloji Sıfır eseri, Tarih ve Yöntem, Birey ve Toplum, Karşılıklılık ve Hiyerarşi, Sanat, Güney Amerika Etnografisi gibi başlıklar çerçevesinde genellikle bilinmeyen, çoğu başta İngilizce olarak çeşitli dergilerde yayımlanmış ve birçok kişi için bulunması imkânsız hale gelmiş önemli metinleri tekrar erişime açıyor.
Toplamda 336 sayfadan oluşan kitabı dilimize A. Nüvit Bingöl kazandırıyor.
Toplumsal Eylemin Yapısı – Talcott Parsons
Harvard Üniversitesi’nde ekonomi ve sosyoloji dersleri veren Amerikalı sosyolog Talcott Parsons 1902 yılnıda ünyaya geldi. 1949’da Amerikan Sosyoloji Derneği’nde başkan olarak görev aldı. Çalışmalarında çoğunlukla klinik psikoloji, sosyal antropoloji gibi alanları sosyolojiyle buluşturmaya çalıştı. En klasik eseri The Social System’di.
Parsons’ın daha önce Sakarya Üniversitesi Kültür Yayınları tarafından basılan Toplumsal Eylemin Yapısı kitabı iki cilt hâlinde Ketebe bünyesine katıldı. Orijinal adı The Structure of Social Action olan eser ilk defa 1937’de yayımlanmıştı. 760 sayfalık eseri dilimize Nur Nirven ve Adem Bölükbaşı ikilisi kazandırdı.
Ketebe Yayınları tarafından yayımlanan Teori dizisinde sizin ilginizi çeken kitap hangisi oldu? Dizide görmeyi beklediğiniz başka hangi eserler var? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.
Bu bir advertorial içeriktir.
Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.