in

Kim Un-su Polisiye Kitabıyla Türkçede

Kore edebiyatının önemli polisiye gerilim yazarlarından Kim Un-su, Komplocular adlı kitabıyla ilk defa Türkçe olarak raflarda.

Kim Un-su
- Reklam -
- Reklam -

Güney Koreli yazar Kim Un-su, polisiye kitabı Komplocular ile ilk defa Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Yurt dışında adından çokça söz ettiren yazar, Doğan Kitap etiketiyle Türkiye’deki okuruyla da buluşma fırsatı yakalıyor.

Güney Kore’nin başkenti Seul’un güneyinde yer alan Busan şehrinde 1972 yılında doğan yazar, Kore edebiyatı üzerine Kyung Hee Üniversitesi’nde eğitim aldı. 2002 senesinde ilk öyküsünü 30 yaşındayken yayımladı. 2016 yılına geldiğimizde ise Un-su, Fransa’da Grand Prix de Littérature Policière kısa listesindeydi. Önemli bir polisiye edebiyat ödülünde Komplocular adlı eseriyle dikkatleri çeken Un-su, ülkesi Güney Kore’de de Munhakdongne Novel Award ve Han Moo-sook gibi büyük ödüllere de layık görüldü.

Komplocular 9 Yıl Sonra Türkçede

İlk baskısını orijinal dilinde Ağustos 2010 tarihinde yapan Komplocular, Fransa’daki başarısından sonra pek çok dile kazandırıldı. Kitabın ve yazarın Türkçeye kazandırılması ise 9 yıl sürdü.

- Reklam -

Dünya genelinde yükselen edebiyatlar arasında gösterilen Kore’nin, gerilim türündeki önemli eserlerinden birisi olan Komplocular’da; bir suikastçı olması için yetiştirilen Reseng’in macerasına konuk oluyoruz. Gizli teşkilatlar, komplolar, cinayetler ve kediler Komplocular kitabında okuru yoğun olarak bekleyen unsurlar arasında.

- Reklam -

Daha önce Ahn Do-hyun, Hwang Sok-yong ve Yung Gui Ca gibi yazarları dilimize kazandırmış olan S. Göksel Türközü tarafından Türkçeleştirilen Komplocular, 336 sayfa.

Ekim 2019 itibarıyla dağıtımına başlanan eserin editörlüğünü ise Sıla Arlı yapıyor. Yazarın diğer eserlerinin İngilizce isimleri şöyle: The Cabinet, Jab, Hot Blood.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jessica Henwick

Jessica Henwick, The Matrix 4’a Katıldı

Tony Gilroy Star Wars

Tony Gilroy, Star Wars’a Geri Dönüyor