in

Kıpırdamıyoruz: İsmail Güzelsoy, İstanbul’un Kaydedilmemiş Mahşerini Anlatıyor

İsmail Güzelsoy’un yeni romanı Kıpırdamıyoruz raflarda. Yazarın eseri Doğan Kitap etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

Kıpırdamıyoruz - İsmail Güzelsoy
- Reklam -
- Reklam -

İsmail Güzelsoy’un yeni romanı Kıpırdamıyoruz raflardaki yerini aldı. Eser, Doğan Kitap etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

1963 doğumlu Güzelsoy, uzun yıllar İstanbul’da İsveççe ve İngilizce rehberlik yaptı. Bu yıllarda pek çok mecrada öykü, makale ve röportaj yayımladı. İstanbul’un Gezi Rehberi: 2 Günde Pera ve Boğaz2 Günde Tarihi Yarımada gibi kurgu dışı eserlere imza attı.

Kitab-ı Mukadder, Ruh Hastası, Sincap, Rukas, İyi Yolculuklar, Değil Efendi’nin Renk ve Korku Meselleri, Çıt Yok, Saf, Değmez, Gölge ve Hatırla romanları ile de tanınan İsmail Güzelsoy, şimdi yeni bir eseriyle karşımıza çıkıyor.

- Reklam -

Kıpırdamıyoruz – İsmail Güzelsoy | Arka Kapak Yazısı

Kıpırdamıyoruz - İsmail Güzelsoy
“Zehirli bir ırmaktı zaman. Bizi kendine, kendini suskunluğa sürükledi.”

O yaz sonu kent kıyamet söylentileriyle uyandı güne. İşaretler bir bir çıkıyordu ya da öyle olduğuna inanmayı istiyordu bazıları. Sokakta alamünit fotoğraf çeken Settar, kenti çalkalayan o dört günde, hesapta olmayan bir gönül hikâyesine savrulacak, hayatı boyunca ondan saklanan sırlar yumağını çözmek zorunda kalacaktı. Bir insanın kendisi hakkında bildiği en temel şeyler yanlış olabilir mi? Peki böyle bir durumda hatıraların içeriği de değişir mi? Settar’ın bir şeyleri değiştirecek zamanı var mıydı? Dört gün sonraki mahşere hazırlanan kent ahalisi ibadethaneleri ve meyhaneleri doldurmuşken, sırları dökülmüş bir hayatı yeniden biçimlendirmek mümkün müydü? İstanbul tarihinde kaydedilmemiş o dört günlük mahşerin sarsıcı öyküsüdür Kıpırdamıyoruz. Bir halkın yaşadığı altüst oluşun kıyısında kendi hayatına tutunmaya çalışan karakterin öyküsüdür. Aşkın doğasını anlama çabasıdır. Aşkın “her şeye rağmen” olduğunun şiiridir Kıpırdamıyoruz. Fotoğrafa dönüşen bir dünyanın kuytularında gezinerek onun gizemlerini çözen saf bir çocuğun destansı hikâyesidir. Bu romanı okuduktan sonra kötülük ile iyiliği yeniden tanımlamak zorunda kalacaksınız. Kıpırdamıyoruz içimizde kıpırtısız kalan, suskun isyanın sesi olacak.

- Reklam -

Toplamda 328 sayfadan oluşan kitabın editörlüğü Aslı Güneş tarafından üstleniliyor. Eser, Ekim 2020 tarihinden itibaren raflardaki yerini aldı.

Peki siz daha önce İsmail Güzelsoy okuma fırsatı buldunuz mu? Yazara, eserlerine ve yeni romanına dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Reşad Ekrem Koçu’nun İstanbul Ansiklopedisi Dijitalleşiyor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Crown 4. Sezon

The Crown 4. Sezon Fragmanı: Peri Masalları Gerçek Oluyor

SpaceX Dizisi HBO Elon Musk

SpaceX Dizi Oluyor: Elon Musk’ın Çılgın Projesi HBO’ya Geliyor