in

Şebnem Pişkin, Yeni Kitabı “Kırık Ney” ile Geliyor

Şebnem Pişkin’in kaleme aldığı ve Neyzen Tevfik’i anlatan yeni romanı “Kırık Ney”, Kent Kitap etiketiyle önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alacak.

Şebnem Pişkin - Kırık Ney
- Reklam -
- Reklam -

Şebnem Pişkin’in kaleme aldığı yeni romanı Kırık Ney okuyucusuyla buluşmak için gün sayıyor.

Fantastik kurgu ve biyografik romanlarıyla tanıdığımız yazar Şebnem Pişkin bu kez ünlü hiciv ustası ve neyzen Tevfik Kolaylı’nın yani nâm-ı değer Neyzen Tevfik’in sıra dışı yaşantısını kaleme aldı.

Kırık Ney, salt bir biyografik roman olmanın ötesinde tam da Neyzen Tevfik’in kişiliğine uygun düşercesine “aşkı ve zihinlerdeki kırılmaz tabuları” okuyucuya sorgulatan bir roman. Kitap bir yandan onun kalıplara sığmayan kişiliğini ve yaşantısını anlatırken diğer yandan ney sazının büyülü dünyasını neyzene duyulan yasak bir aşk kurgusu eşliğinde gözler önüne seriyor.

- Reklam -

Kırık Ney Tanıtım Yazısı

Şebnem Pişkin - Kırık NeyHüzünlüdür ney, hüznü sever.

Bu yüzdendir belki, hep hüzünlü insanlar ney üfler.

Ayrılıklardan şikayet edenler, hiç’liğe kucak açanlar, mukaddes bir azâb’ı olanlar sever en çok ney’i.

Bilinmezin ve erişilmezin özlemiyle gönülleri tutuşan ezeli yenikler için bir sırdaş, bir yoldaş, bir dert ortağıdır adeta ney.

- Reklam -

Ruhu ipek bir kumaş gibi örseleniveren fânilerin dermanıdır.

Dünyayı tahammül edilemez bir gurbet bilenlerin tek kurtuluş noktasıdır.

Âlemin özü olan insan, kendi varlığına benzetir ney’i. Bu yüzdendir ki hep ağlatır insanı, ney sesi. Aslında aşk yolunun yolcusu için hepsi birer duraktır. Hem ney’i, hem de neyzen’i…
Kent Kitap etiketiyle ocak ayının ilk haftasından itibaren raflardaki yerini alacak.

Şebnem Pişkin Kimdir?

Şebnem Pişkin 6 Ocak’ta doğdu. Ortaokulu Erenköy Kız Lisesi’nde, liseyi İstek Vakfı Acıbadem Lisesi ve Kadıköy Kız Lisesi’nde okuyan yazar, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı.(1999) Bir süre iş dünyasında otomotiv, bilişim ve turizm sektörlerinde satış ve pazarlama alanında çalıştıktan sonra ilk kitabı Bir yayınlandı (2006). Bu kitabıyla Türkiye’nin en iyi 10 kişisel gelişim yazarından biri seçildi. Aynı kitap farklı yayınevlerinden üç baskı yaptı.

Tasavvuf bilgisini fantastik kurguyla birleştirerek yazılar yazan Şebnem Pişkin çocuk edebiyatına da çok sayıda eser verdi. Çocuklara tarihi sevdiren Zamanın Bekçileri – Zaman Koridoru serisi ilköğretim kurumlarında en çok okunan kitaplar arasına girdi. Çeşitli edebiyat dergilerinde de yazılar yazan Pişkin, aktif olarak deniz küreği sporuyla ilgileniyor ve Bodrum’da ikamet ediyor.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix Türkiye

Netflix Türkiye: “RTÜK’ten Sansür Talebi Gelmedi”

roma yumurtalari 1700

1.700 Yıllık Yumurtalar Arkeologlar Tarafından Yanlışlıkla Çatlatıldı