in

Kırlangıç Çığlığı Yeni Evinde Tekrar Raflarda

Ahmet Ümit’in geçen yıl yayımlanan Kırlangıç Çığlığı romanı, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle bir kez daha raflara gelmeye hazırlanıyor.

Kırlangıç Çığlığı
- Reklam -
- Reklam -

Uzun süredir kitapları Everest Yayınları’ndan çıkan Ahmet Ümit, kısa bir süre önce Yapı Kredi Yayınları ile anlaşmıştı. Haliyle yazarın bütün kitapları, YKY etiketiyle yenilenerek bir kez daha raflara geliyor. Yeniden basılan kitaplarından birisi de Kırlangıç Çığlığı oldu.

Yazarın ilk olarak 2018 yılında çıkan romanı Kırlangıç Çığlığı’nda yine Başkomiser Nevzat, Ali ve Zeynep’i başrollerde görüyoruz. Okurlar bu kitapta İstanbul’da yaşanan karmaşık ve utanç verici bir konuyla karşı karşıya. Utanç verici ama ne yazık ki yaygın olan bir suç bu: Çocuk tacizi.

Kahramanlarımız çocuk tacizcilerini öldüren Körebe adında bir seri katilin peşinde. Soruşturma sırasında doğrudan çocuk tacizi meselesi de ele alınıyor. Kitapta sadece çocuk tacizi meselesi yer almıyor. Aynı zamanda Suriyeli göçmenler ve bu insanların acıları, Türkiye halkının onlara karşı olan davranışları, empati duygusunun yoksunluğu ve gerekliliği gibi konular da ele alınıyor.

- Reklam -

Kırlangıç Çığlığı Birçok Farklı Konuyu İşliyor

Polisiye türündeki roman, Başkomser Nevzat’ın daha önceki maceralarını okuyanların aşina olduğu bir şekilde ilerliyor. Sürükleyici bir kurgu içerisinde romanın sonuna doğru yolculuk yaparken okurlar bir yandan Körebe’nin kimliğini merak ediyor, bir yandan İstanbul’un yoksul ve karanlık mahallelerinde dolaşıyor. Hepsi bittiğinde ve katili ortaya çıktığında farklı bir gerçeklikle yüzleşiyor.

Kırlangıç Çığlığı, Başkomser Nevzat’ın 6. kitabı.

- Reklam -

1960 doğumlu Ahmet Ümit’in şimdiye kadar yayınlanmış onlarca eseri bulunuyor. Bu eserlerden 26 tanesi de yabancı dillere çevrilmiş durumda.

Kapak tasarımı da değişen 436 sayfalık kitabın editör koltuğunda Kerem Oğuz Evrandır var. Kitap 18 Ekim 2019 tarihinden itibaren raflarda olacak.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

bilim insani sinyal

12 Milyar Yaşındaki Sinyalin Takibi Sürüyor

Margaret Atwood yazar

2019 Booker Prize Kazananları Açıklandı