in

Gelirleri Mor Çatı’ya Bağışlanan “Kirpiğin Düşmesin Yere” Öykü Kitabı Çıktı

Kirpiğin Düşmesin Yere: Mor Öyküler kitabı raflardaki yerini aldı. 20 kadından öyküler barındıran eserin gelirleri Mor Çatı’ya bağışlanacak.

Kirpiğin Düşmesin Yere: Mor Öyküler
- Reklam -
- Reklam -

Gelirinin tamamı Mor Çatı’ya bağışlanacak olan kolektif öykü kitabı Kirpiğin Düşmesin Yere raflardaki yerini alıyor. Eser, Nota Bene Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

İzmir, Alsancak’ta bulunan Zorba Kitabevi öncülüğünde yeni bir öykü derlemesi okurlarla buluşuyor. Kirpiğin Düşmesin Yere: Mor Öyküler adını taşıyan kitabın telif gelirleri 1990 yılında kurulan Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlanacak.

Sevda Karadağ Çırak’ın yayıma hazırladığı eserde 20 kadın öyküleri ile kitaptaki yerini alıyor.

- Reklam -

Eserde metinleri ile yer alan isimler şu şekilde:

Arzu Armağan Akkanatlı, Arzu Eylem, Arzu Uçar, Ayça Erkol, Banu Özyürek, Berna Durmaz, Çilem Dilber, Esmahan Devran İnci, Fatma Nuran Avcı, Jale Sancak, Kader Menteş Bolat, Mevsim Yenice, Müge İplikçi, Neslihan Yiğitler, Nurhan Suerdem, Nilüfer Altunkaya, Onur Bütün, Semrin Şahin, Serap Üstün ve Sibel Öz.

Kitap son yıllarda iyice dozunu artıran erkek şiddetine dikkat çekerken “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!” demeyi ihmal etmiyor.

Kirpiğin Düşmesin Yere: Mor Öyküler – Kolektif | Arka Kapak Tanıtımı

Kirpiğin Düşmesin Yere: Mor Öyküler

- Reklam -

Zorba Kitabevi olarak uzun süredir tasarladığımız bu projeyi hayata geçirmek bizim için büyük gurur. Karıncanın hikâyesi gibi bizimki de, yangını söndürmeye yetmez elbette taşıdığımız su ama tarafımız belli olur en azından. Daha fazla kadının canının yanmasına tahammülümüz kalmadı ve her zaman her yerde söylemeye devam edeceğiz: İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!

Kitabın oluşum sürecinde ikiletmeden ve memnuniyetle bizimle öykülerini paylaşan değerli yazarlarımız Arzu Armağan Akkanatlı, Arzu Eylem, Arzu Uçar, Ayça Erkol, Banu Özyürek, Berna Durmaz, Çilem Dilber, Esmahan Devran İnci, Fatma Nuran Avcı, Jale Sancak, Kader Menteş Bolat, Mevsim Yenice, Müge İplikçi, Neslihan Yiğitler, Nurhan Suerdem, Nilüfer Altunkaya, Onur Bütün, Semrin Şahin, Serap Üstün ve Sibel Öz’e çok ama çok teşekkür ederiz.

Bu kitaptan elde edilen tüm gelir Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlanacaktır.

Toplamda 152 sayfadan oluşan kitabı Sevda Karadağ Çırak derledi. Kapak tasarımı ise Erkal Tülek’e ait. Kirpiğin Düşmesin Yere: Mor Öyküler geçen haftalarda raflardaki yerini almaya başladı.

Kitap hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Irregulars 2. sezon

Netflix Sherlock Holmes Yan Dizisi The Irregulars’ın 2. Sezonunu İptal Etti

Don't Breathe 2 vizyon tarihi nefesini tut

Don’t Breathe 2 Ufukta Gözüktü: Stephen Lang Geri Dönüyor