in

Ödüllü Yazar Murat Çelik’in Yeni Öykü Kitabı “Kışın Herkes Dürüsttür” Çıktı

Yunus Nadi Öykü Ödülü sahibi Murat Çelik, yeni kitabı “Kışın Herkes Dürüsttür” ile okurla buluşuyor. Eserin yayıncılığını Everest Yayınları üstleniyor.

Kışın Herkes Dürüsttür - Murat Çelik
- Reklam -
- Reklam -

Murat Çelik yeni öykü kitabı Kışın Herkes Dürüsttür ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Everest Yayınları imzasını taşıyor.

1989 yılında Düzce’de doğan yazar, şair ve editör Murat Çelik, üniversite eğitimini Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. Habis, Sompla Ka, Evde Yoktum ve Öykülem gibi dergilerini yayıma hazırladı.

Şiir türünde İhtimal Cüce, Planlı Yapılmadık, Taşra Bitki Örtüsü ve Parseller, Üsküdar Hüzün Park ve Bir Şey Bitsin Bir Şey Başlamasa da Olur adlı eserleri veren Çelik, son dönemde öyküleriyle gündeme geliyor.

- Reklam -

2018’de Epey, 2019’da ise Eve Dönmeyen Hayvan ile öykülerini okurla buluşturan yazar; son kitabıyla Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne de layık görülmüştü.

Murat Çelik şimdi yeniden bir öykü kitabı ile raflardaki yerini alıyor. Yazar son çalışması Kışın Herkes Dürüsttür kitabında eksik ve tamamlanmamış yaşamları odağına alıyor.

Kışın Herkes Dürüsttür – Murat Çelik | Arka Kapak Tanıtımı

Kışın Herkes Dürüsttür - Murat Çelik

- Reklam -

“Yan yana gelmemiş iki sözcük bulabilir miyim?”
“En azından denersin.”

Eve Dönmeyen Hayvan ile 2020 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü kazanan Murat Çelik, Kışın Herkes Dürüsttür’de noksan ve natamam yaşamları anlatıyor. Kendi sınırını ihlale teşebbüs ettiği, cinsini, cinselliğini, benliğini, yerini sınadığı anda öyküye yakalanmış kimseler, aynı sahnede paylarına düşen oyunu oynuyor, birbirlerini zorluyor, oldukları ve olmadıklarıyla anlaşılmaz kılıyor ve tanımlıyorlar: Eksik bir organı unutur gibi, değil; eksik bir organı hatırlar gibi… Sesi önceleyen aykırı sözdizimiyle kurulmuş bir evrende, sözcelerini saklayanların, sustuklarıyla var olanların hikâyeleri…

“Gelip beni bulacaksın. Hem ben yapmam öyle şeyler. Yapmam yapmam. Sen ne dersen onu yaparım.
Yaranı dikerim. Bahçeyi sularım. Köpeğimi bahçeye bağlarız. Senin de köpeğin olur. Yavrular ileride. Severiz. Koruruz. Kalplerimiz vardır bizim. Onları da koruruz. Beni bulacaksın. Kavuşunca körelir her şey. Unuttuğumuz yemyeşiller çoğalır. Gözümüze gözümüze sarkar. Biz yaşatanı oluruz ellerimizle. Kimsenin sevmediği yerler birbirini sevenler için yok olmaz.”

Toplamda 110 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Devrim Çakır üstleniyor. Mayıs 2022 tarihinde raflara çıkan kitabın grafikleri Kardelen Akçam’a ait.

Murat Çelik eserleri ve yazarın son öykü kitabı Kışın Herkes Dürüsttür hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Anthony Hopkins, Sigmund Freud Karakterini Oynayacak

Anthony Hopkins, Freud’s Last Session Filminde Sigmund Freud’u Canlandıracak

Stranger Things 4. sezon yorumları

Stranger Things’in 4. Sezonundan İlk Yorumlar Gelmeye Başladı: “En Korkunç Sezon Ancak Can Sıkan Eksikler Var”