in ,

Kitabı Çok Satsın Diye Kendi Ölümünü Kurgulayan Yazar, Canı Sıkıldığı için ‘Ölümden Döndü’

Amerikalı bir yazar, kitabı çoksatar olsun diye kendi ölümünü kurguladı. Olayın ayrıntıları, polisiye romanları aratmadı.

Kitabı Çok Satsın Diye İntihar Süsü Veren Yazar
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı yazar Susan Meachen kelimenin tam anlamıyla “ölümden döndü”. Ancak bu ölüm, en az yazdıkları kadar kurmacaydı.

2020 yılında bağımsız yazar Susan Meachen’ın Facebook sayfasında üzücü bir haber paylaşıldı. Yazarın kızı olduğunu iddia eden biri Meachen’ın zorbalığa uğradığı için intihar ettiğini ve hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı. Bununla birlikte yazarı onurlandırmak için ölümden önce yazdığı son kitabı da okurlarla buluşturacaklarını duyurdu.

Aradan geçen iki yılın ardından Meachen; hâlâ hayatta olduğu belirterek gerçekleri tek tek anlattı.

- Reklam -

Canı Sıkıldığı için Ölümden Dönen Yazar

Aşk temalı romanlar kaleme alan Susan Meachen, bir türlü istediği okur kitlesine ulaşmayı başaramamıştı. Eylül 2020 tarihinde Meachen, The Ward adlı bir bağımsız yazar topluluğuna ait Facebook grubuna katıldı. Burada kariyerindeki zorluklardan bahseden yazar, intihar girişiminde bulunduğunu belirtti. Bu paylaşımda, yeni kitabının 30 Ekim’de yayımlanacağı bilgisini de paylaştı.

Susan Meachen kitapları

Meachen iki yılın ardında Facebook grubunda geri döndüğünü ve aslında hayatta olduğunu şu sözlerle haber verdi:

“Bunu nasıl yapacağımı milyon kere düşünüp taşındım ve doğru olup olmadığına da hâlâ emin değilim. Sanırım bir sürü soru olacaktır ve birçok insan grubu terk edecek. Fakat ailem benim için en iyi olanı yaptı ve bunun için onları suçlayamam.

“Neredeyse kendi sonumu hazırlıyordum ve ailem tüm bunlarla başa çıkmak zorunda kaldı. Gruba geri dönmek pek bir şey ifade etmez belki ama şu an iyi bir durumdayım ve tekrar yazmaya başlayacağımı umuyorum. Eğlence başlasın.”

Yazarın bu hamlesi Twitter üzerinden tepkiyle karşılandı:

“Susan Meachen kendi sahte intiharını düzenledi. Şimdi ise sırf sıkıldığı için gamsızca internette dolaşması cidden delice. Aşk romanı yazarları gerçekten başka bir gerçeklikte faaliyet gösteriyorlar.”

Bir başka bağımsız yazar ve Meachen’ın arkadaşı Samantha A. Cole ölüm haberini duyduktan sonra çok üzüldüğünü belirtti. Olanların iç yüzünü öğrenen Cole oldukça sinirliydi. Facebook hesabında yalan ölüm haberi hakkında şunları yazdı:

“Dehşete düştüm, betim benzim sarardı ve mideme ve göğsüme bir tekme yemiş gibi hissettim. Midem hâlâ hasta ve daha da kötüleşiyor.”

Kendi Ölümünü Kurgulayan Yazar, Bu Kararı Ailesi için Verdiğini Açıkladı

Susan Meachen’a Facebook’tan ulaşan eski dostu Samantha A. Cole, attığı mesajların ekran görüntülerini paylaştı. Cole’un, “Neler oluyor?” sorusuna Meachen, “Hiçbir şey. Sadece hayatımı geri istiyorum. Ailem kötü durumdaydı ve benim için en iyi olacağını düşündükleri şeyi yaptılar,” cevabını verdi.

İntihar Süsü Veren Yazar

Geri kalan ekran görüntülerinde ise Cole öfkesini dile getirdiği, yazarın hayranlarının ve sevenlerinin ne kadar üzüldüğüne dair yazıları bulunuyor.

Ekran görüntülerinde ayrıca Meachen intihar girişiminin ardından hastanede tedavi görürken ölüm haberinin ailesi tarafından verildiği bilgisi paylaşılıyor. Meachen da ailesinin bu kararına sahip çıkıyor. Cole’u ve diğer insanları sinirlendiren asıl nokta ise Meachen’ın iki yıl boyunca yalanı sürdürmeye devam etmesi.

- Reklam -

Birçok Bağımsız Yazar Zan Altında Kaldı

Cole’un tepkileri birçok insanın hislerini yansıtıyor gibi duruyor. Bir grup bağımsız yazar iki yıl önce aldıkları ölüm haberinden sonra, yazarın tüm kitaplarını satın alarak ya da ailenin giderlerine yardım ederek Susan Meachen’ın hatırasını yaşatmaya çalışmıştı.

Meachen’ın cenaze masrafları, dostları tarafından karşılanırken Meachen anısına bir de zorbalık karşıtı antoloji hazırlanmıştı.

Antolojinin ithafında ise şu ifadelere yer vermişti:

“Mükemmel romanlar yazan Susan Meachen’ın anısını yaşatmak için… Dünya onsuz daha renksiz.”

İddialara göre yazarın son kitabı için birçok yayıncı devreye girerek eseri ücretsiz bir şekilde basmayı teklif etmişti.

Ölüm haberinden bir ay sonra, yazarın asistanı Connie Ortiz The Ward hayran grubunda, Meachen’ın ölmeden önce Love to Last a Lifetime isimli son kitabını yazdığını ve Amazon’da ön satışta olduğunu belirten bir paylaşım yapmıştı.

Love to Last a Lifetime - Susan Meachen

Meachen bunu ne amaçla yaptığı net bir şekilde dile getirmiyor. Ancak son kitabına dikkat çekmeyi ve satışları artırmayı başardığı görülebiliyor. Bağımsız yazar çevresinden çoğu kişi de Cole gibi düşünüyor ve Meachen’ın bu sahte ölüm senaryosunu affetmeye pek gönüllü değiller.

Onlardan bir diğeri de Savannah Mccann. Meachen’ın ölümünün sahte olduğunu duyduğunda arkadaşının onun için yine de ölü olduğunu, “Hepimizi maddi ve manevi bu plan için kullandı. Yaptıkları adiceydi ve yardım eden tüm bağımsız yazarların yüzüne tokat gibi indi,” cümleleriyle destekliyor.

Yeni Kitap Yolda

Yeni bir kitap yazma planı olduğunu Facebook hesabı üzerinden paylaşan Susan Meachen, bu sayede bir kez daha gündeme gelmeyi başarmış oldu.

Meachen, kitaplarını Amazon’un doğrudan yayımcılık (self-publishing) sistemi üzerinden yayımlıyordu.

Susan Meachen’ın sahte ölüm haberi hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilir, içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Buzz Feed News

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for dylel87 dylel87 dedi ki:

    Haber bana, bu kitaba sizden başkası dokunmasın yoksa bir işe yaramaz şeklindeki reklamı anımsattı. İnsanlar garip gerçekten. Reklam için yapmayacakları şey kalmamış.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bloodborne Çizgi Roman İncelemesi

Oyundan Çizgi Romana… “Bloodborne” ile Hiç Bitmeyen Kâbuslar [İnceleme]

2023 Golden Globes Kazananları / Altın Küre

2023 Golden Globes Kazananları Belli Oldu: İşte 80. Altın Küre’ye Damga Vuranlar