Sosuke Natsukawa’nın Kitapları Kurtaran Kedi eseri Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Kitap, dilimize Turkuvaz Kitap etiketiyle çevriliyor.
1978 yılında Japonya’nın Osaka şehrinde dünyaya gelen Sosuke Natsukawa, şu sıralar Japonya’nın en popüler yazarlarından birisi. Japon edebiyatının öne çıkan isimleri arasında yer alan Natsukawa’nın Kitapları Kurtaran Kedi eseri ise orijinal dilinde 2017 yılında yayımlanmıştı.
Okura, kitapların da bir yüreği olduğunu fısıldayan bu yarı fantastik macera kitabevinin koridorlarında gerçeküstü labirentlerin ortasında geçiyor.
Eserin Japonca aslından Türkçeye çevirisini üstlenen isim ise H. Can Erkin. Erkin’i Death Note mangaları, Kenzaburo Oe, Junichiro Tanizaki, Yukio Mişima, Sayaka Murata ve Kenci Miyazava çevirileri ile hatırlıyoruz.
Kitapları Kurtaran Kedi – Sosuke Natsukawa | Arka Kapak Tanıtımı
“Kitapların yüreği vardır,” dedi kedi birden.
“Kitaplar oldukları yerde kaldığı sürece, yalnızca kâğıt tomarından öteye geçmez. Muazzam güç harcanan şaheserler bile, muhteşem öykülerin anlatıldığı büyük eserler bile, kapakları açılmadığı sürece kâğıt parçalarından ibarettir. Fakat insanların duygularını döktükleri, değer verdikleri kitaplar, yürek barındırır.”
Sıradan bir lise öğrencisi olan Rintaro Natsuki, birlikte yaşadığı ve şehrin kıyısında küçük bir kitabevinin sahibi olan dedesinin ölümünden sonra bir başına kalır. Natsuki Kitabevi’nin tavana kadar tıka basa kitap dolu raflarının arasında mutsuz ve umutsuz geçirirken günlerini, nereden geldiği bilinmeyen konuşan bir kedi çıkar ortaya ve her şey birdenbire değişmeye başlar…
Kitabevinin koridorları arasında ortaya çıkan gerçeküstü labirentlere girerek, birbirinden fantastik maceralar yaşarlar. Tutsak kitapların kaderi, Rintaro ve bu acayip kedinin elindedir artık…
Kitapları Kurtaran Kedi Japonya’nın çok satan yazarlarından Sosuke Natsukawa’nın kaleminden, kitapların da bir yüreği olduğunu ve başkalarını düşünen bir yüreğin gücüyle insanların mutlu bir hayata gülümseyebileceklerini bizlere hatırlatan bir roman.
Toplamda 207 sayfadan oluşan eserin editör koltuğunda Doğukan İşler oturuyor. Kapak tasarımının Gülay Tunç’un üstlendiği esere, Erdem Öztop da katkıda bulunuyor. Kitapları Kurtaran Kedi geçen haftalarda raflardaki yerini aldı.
Peki siz Japon edebiyatını takip ediyor musunuz? Sosuke Natsukawa ile tanışma fikri ilginizi çekti mi? Esere ve yazara dair fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!