Daha önce Macar Türkolog Ignác Kúnos’un derlediği Türk Masalları’nın yanı sıra Rusya ve Japonya gibi ülkelerin kadim halk masallarını bizlerle buluşturan Maya Kitap, şimdi de Amerika topraklarının doğa ve gökle iç içe yaşayan, gururlu yerlilerinin masallarıyla karşımızda.
Margaret Compton ve W.T. Larned ikilisinin ilk olarak 1895 yılında derlediği, 21 masaldan oluşan bu kitap, Kızılderililerin inanışlarına ve kültürlerine dair güzel bir bakış açısı da sunuyor.
Kızılderili Masalları’nın arka kapak yazısı şöyle:
Kızılderili Masalları – Kızılderili Masalları | Arka Kapak Tanıtımı
Kuzey Amerika’nın cesur halkı Kızılderililerin masalları…
Yakılan büyük ateşin çevresinde kabilenin yaşlıları tarafından anlatılan bu fantastik masallar, Kızılderililerin kültür ve inanışlarıyla birlikte renkli dünyalarını da gözler önüne seriyor.
Animizm inanışının izlerini taşıyan bu 21 masalda, Kızılderililerin mistik ve rengârenk kültürünü tanıyacaksınız.
Bozkırlardan çıkıp kocaman bir kıtaya yayılan bu masallarda büyücülerden perilere, kurtlardan kuğulara, yıldızlardan rüzgârlara kadar canlı ve cansız her varlığın bir ruhu olduğunu göreceksiniz.
Geçmişle geleceği birbirine bağlayan bu masallar, masal seven herkesin kitaplığında bulunmalı.
Çevirisini Macidegül Batmaz’ın, editörlüğünü Selin Saraçoğlu’nun yaptığı kitap Mehmet Büyükturna ve Alara Ergin’in katkılarıyla oluşturulmuş. Ulu Manitu size keyifli okumalar bahşetsin.
Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.
İlgimi çekti. Sepetime ekledim. Maya Kitap bastığı kitaplara oldukça özeniyor sanırım. Biraz inceleme bunu gösterdi bana.