in

Klasik Star Wars Romanlarına Yeni Baskı: Yıldız Savaşları’nın Edebi Yolculuğu Sürüyor

Lucasfilm’in kuruluşunun 50. yıldönümü kutlanmaya devam ediyor. Genişletilmiş Evrenin ayrılmaz parçası Thrawn üçlemesi yeni kapak tasarımlarıyla geliyor.

Klasik Star Wars romanları Thrawn üçlemesi
- Reklam -
- Reklam -

Klasik Star Wars romanları, yeni kapak tasarımları ile geri dönüyor. Thrawn üçlemesi, Lucasfilm 50. yıldönümü kutlamaları kapsamında yeniden çıkıyor.

Çok çok uzak galaksilerde geçen hikâyeler, Yıldız Savaşları deneyimini okurlar ve izleyiciler için oldukça zenginleştiren ögeler arasında. George Lucas milyonlarca hayrana sahip olan bu evreni sadece kurgulamakla kalmamış, aynı zamanda diğer yazarların ve çizerlerin öykülerini anlatabilecekleri yerler de bırakmıştı. Belki de Lucas’ın başkalarına da yer bırakan evreni kurabilmesi, Star Wars’a hayran kalmamıza sebep olmuştu. Çizgi romanlar, romanlar, oyunlar ve daha birçok ortam tarafından anlatılan bu öyküler de genellikle Genişletilmiş Evren (Expanded Universe- EU) çatısı altında toplanıyordu. Genişletilmiş Evren ana akım hikâyeler dışında evrenin uzak ve yakın kısımlarında geçen öyküleri ele alıyor.

“Legends” adı altında toplanan eserlerden dördü ise Lucasfilm’in 50. yılına özel olarak tekrar aramıza dönüyor. Bütün koleksiyonun içinden özel olarak seçilen ve Star Wars “Essential Legends Collection” olarak adlandırılan seri: Timothy Zahn’ın yazarlığını yaptığı Dark Force Rising ve The Last Command, Drew Karpyshyn’in kaleminden çıkan Darth Bane: Path of Destruction ve Matthew Stover’ın yazdığı Shatterpoint isimli romanları içeriyor. Dört kitabın kapak tasarımları yenilenmiş bir şekilde okurların karşısına çıkacak.

- Reklam -

Klasik Star Wars Romanları “Essential Legends Collection” Yenilenen Baskıları ile 7 Eylül’de Raflarda

Klasik Star Wars romanları

“Legends” serisinden özel olarak seçilen Dark Force Rising ve The Last Command kitaplarının kapak tasarımlarını Tracie Ching üstleniyor. The Rule of Two kitabının tasarımcısı ise Simon Goinard olarak açıklanmıştı. Kitaplara ek olarak Marc Thompson tarafından seslendirilen Rogue Squadron isimli sesli kitabın kısaltılmamış versiyonu da hayranlarla buluşacak.

Okurlarla buluşması beklenen kitaplar için Lucasfilm tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

- Reklam -

“Genişletilmiş Evren, Legends adı altında bugüne kadar çoğu Star Wars yapımcısı için oldukça yaratıcı bir saha oluşturdu. Şimdi sahip olduğumuz fikirler, karakterler, hikâye elementleri ve daha nicesi aslında genişletilmiş evrenin farklı noktalarındaki anlatılara dayanıyor. Essential Legends Collection ise bu büyüyen efsanenin en çok etkilenen öykülerini sizlere sunacak.”

Del Rey Star Wars Essential Legends Collection’a önümüzdeki günlerde birçok farklı klasik eserin dahil edileceğini açıkladı. 2022 sonbaharında yeni eserlerin geleceği müjdesini de verdi.

Sizin Essential Legends Collection hakkında düşünceleriniz neler? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Nerdvana

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    resim

  2. Avatar for Wexio Wexio dedi ki:

    Umarım buraya da gelir. İngilizce-Türkçe fark etmeksizin sadece makul fiyatlara kitap almak istiyorum. Çoğu legends kitabı karaborsa olmuş alamıyorum uzun zamandır.

  3. Avatar for ali1234512 ali1234512 dedi ki:

    Zamanında 4 kitabı da Arkabahçe basmış. Sonra neden bıraktılar acaba? Eski kitaplara basma yasağı mı koydu Disney acaba?

  4. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Miki o zamanlar SW’nin sahibi miydi? Yayınevi kendisi roman basmayı bıraktı.

  5. Avatar for ali1234512 ali1234512 dedi ki:

    Kendi bıraktıysa hata etmiş. 22 Star Wars kitabı çıkarmışlar toplam.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Chapelwaite fragmanı stephen king

Stephen King’in Jerusalem’s Lot’ından Uyarlanan Adrien Brody’li Chapelwaite Dizisinden İlk Fragman

ilk koronavirüs salgını genom tarih geçmiş

Genetik Araştırma, Binlerce Yıl Önceki Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıkardı