in

Komadan Notlar: Mike McCormack’in Okuru Sarmala Sürükleyen Bilimkurgusu Türkçede

İrlandalı yazar Mike McCormack imzalı “Komadan Notlar” Türkçede. Ayrıntı Yayınları Bilimkurgu dizisi yeni üyesi ile yola devam ediyor!

Komadan Notlar - Mike McCormack
- Reklam -
- Reklam -

İrlandalı roman ve öykü yazarı Mike McCormack, Komadan Notlar adlı bilimkurgu kitabı ile Türkçe raflarında. Ayrıntı Yayınları, bir süredir ara verdiği bilimkurgu dizisine devam ediyor.

Ayrıntı Yayınları’nın Ursula K. Le Guin’in Vahşi Kızlar adlı kısa romanı ile başlattığı Bilimkurgu Dizisi, Nalo Hopkinson, John Shirley, Michael Moorcock, Kim Stanley Robinson ve Ken Macleod’dan sonra yeni üyesini buldu. Mike McCormack dizinin yedinci üyesi olarak karşımıza çıkıyor.

International Dublin Literary Award, Goldsmiths Prize ve Rooney Prize for Irish Literature gibi ödüllere layık görülen yazar ilk defa Türkçede.

- Reklam -

İlk olarak Notes From a Coma adıyla 2005 yılında yayımlanan roman, okuru “beyin çürütme meditasyonu” ile tanıştırıyor.

Komadan Notlar – Mike McCormack | Arka Kapak Tanıtımı

Komadan Notlar - Mike McCormack

JJ O’Malley yalnız yaşayan bir babanın yetimhaneden evlat edinilmiş tek oğludur. İrlanda’da küçük, kırsal bir bölgede sorunlu bir çocukluk geçirerek büyüyen JJ, en yakın arkadaşını kaybettikten sonra “Somnos Projesi”nin deneklerinden biri olmaya karar verir. Proje gelecekte AB hapishaneleri için bir fırsat oluşturacağı düşünülen, üç aylığına derin komaya sokma yöntemi üzerine çalışmaları içermektedir.

Birçok edebiyat ödülüne sahip, bilimkurgu yazarı Mike McCormack, yedi yılda tamamladığı romanı Komadan Notlar’ı sıra dışı bir şekilde kullandığı dipnotlar sayesinde iç içe geçmiş sarmal bir örgüyle inşa ediyor. Sarmalın bir ucunda, romanın baş kahramanı JJ O’Malley’nin hikâyesi, onu yakından tanıyan beş önemli karakterin söyledikleriyle anlatılıyor. Koma öncesi olanları bu kısa notlar sayesinde öğreniyoruz.

- Reklam -

Sarmalın diğer ucunda ise hikâyeyle paralel yürüyen dipnotlardan oluşan “Olay Ufku” yer alıyor. Dipnotlar sayesinde bir anda içinde bulunduğunuz âna dönüp deneyin soğuk gerçekleri ile yüzleşmeniz mümkün. Psikolojik kurgu romanı Komadan Notlar sayesinde JJ ile “beyin çürütme meditasyonu”na hazır mısınız?

 192 sayfadan oluşan eser 1 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alacak. Eser Öykü Badur tarafından yayıma hazırlanmış. Çevirmen adına ise şimdilik ulaşamadık.

Ayrıntı Yayınları Bilimkurgu Dizisi kitaplarının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Yazara ve esere dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Yeni Tabular: Geleceğe Dair Kapsamlı Bir Uyarı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tanzanyalı Madenci Tanzanit Taşı

Tanzanyalı Madenci Ülkesinin En Büyük Tanzanit Taşlarını Bularak Milyoner Oldu

the boys 2. sezon yayın tarihi

The Boys 2. Sezon Çıkış Tarihi Açıklandı