in

Vatikan’da Başlayıp İstanbul’a Uzanan Efsanevi Bir Gizem Avı: Konstantin Mührü

Matilde Asensi’nin kaleme aldığı ve çıktığı bütün ülkelerde oldukça ses getiren “Konstantin Mührü”, Epsilon Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Konstantin Mührü
- Reklam -
- Reklam -

Asensi, Iacobus, The Lost Origin, The Amber Room, Everything Under The Sky ve The Cato’s Return adlı tarihi gerilim romanlarının ödüllü yazarı olan Matilde Asensi’nin kaleme aldığı Konstantin Mührü dilimize de geldi. Avrupa ve Amerika’da 6 milyondan fazla satan, ilk yayımlandığı ülke olan İspanya’da Gabriel García Márquez, Carlos Ruiz Zafón ve Patrick Süskind’le paylaştığı çoksatanlar listesinden aylarca inmediğini de eklemiş olalım.

Kitabın tanıtım metnine birlikte göz atalım:

“Da Vinci Şifresi’nde bir tablonun yaptığı görevi, Asensi’nin kitabında Dante üstlenmiştir ve mesaj gayet nettir: Gözlerini dört aç ve sanat eserlerine gizlenmiş kadim sırları keşfet! Bu kitap, birçok konuya bakış açınızı değiştirmekle kalmayacak… Kalp atışlarınızın hızlandığını da hissedeceksiniz!” – JAMES ROLLINS, Kemik Atlası ve Kum Fırtınası kitaplarının yazarı

Yolu İlahi Komedya gösterecek… Dante’nin Araf Dağı’na tırman ve yedi ölümcül günahtan arın. Sağ kalırsan, yüzyıllardır gizlenen büyük sır senindir!

- Reklam -

konstantin muhruVatikan’ın Gizli Arşivler sorumlusu Ottavia Salina, tarihin en eski yazıtları üzerine çalışmalar yapan, oldukça yetenekli bir paleograftır. Kilise ile laboratuvar arasında geçen ve dışarıdan son derece sıradan görünen hayatı; Etiyopyalı bir adamın tuhaf sembollerle dağlanarak öldürülmesiyle tamamen değişecektir.

Vatikan’ın en üst rütbeli yetkililerince göreve çağırılan Salina, tüm çalışmalarını bir kenara bırakıp kendini cesedin üzerindeki sembolleri çözmeye adar. Yüzyıllar önce unutulmuş olan Konstantin Mührü de dahil olmak üzere, yedi farklı haç sembolüyle dağlanan beden, kadim bir kardeşliğin sırrını ifşa eden ilk ipucuna dönüşür.

- Reklam -

Dünyanın dört bir yanındaki kiliselerde korunan kutsal emanetler birer birer yok olurken; İsviçreli Muhafız Glauser-Röist ve Kıpti Profesör Farag’ın katılımıyla büyüyen ekibin canı pahasına koruması gereken şey, emanetlerin en büyüğüdür; İsa’nın çarmıha gerildiği “Gerçek Haç”.

İlahi Komedya’nın çizdiği yolu takip ederek Hıristiyanlığın antik başkentlerinde ölümcül bir maceraya atılan araştırmacılar, her aşamasında hayatı ve inançlarını sorgulayacakları unutulmaz bir sınavla yüzleşecektir…

Epsilon Yayınevi etiketiyle çıkan Konstantin Mührü kitabının çevirisini Müge Hestbaek, editörlüğünü Şebnem Soral Tamer üstleniyor. 464 sayfalık kitap raflardaki yerini aldı bile.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

zubeyde hanim yuzen kutuphanesi

Yüzen Kütüphane İzmir İçin Hazırlanıyor

icerigin pesinde 6 2 fast 2 furious

İçeriğin Peşinde #6: Ne Kadar Hızlı Seversin? | Daha Hızlı Daha Öfkeli