in

Kore Kültürüne Mistik Bir Yolculuk: Kore Masalları

Masallarıyla Kore kültürüne ışık tutan ve William Elliot Griffis’in yazdığı Kore Masalları, Maya Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

kore masallari ust
- Reklam -
- Reklam -

Bir eğitmen olan William Elliot Griffis’in kaleme aldığı Kore Masalları raflardaki yerini aldı. Maya Kitap tarafından yayınlanan eser, Kore’nin tarihini, halkını, komşularıyla ilişkilerini ve Kore’yle ilgili daha birçok şeyi masallarına konu edinerek, bizleri Kore kültürü ve tarihinde keyifli bir maceraya çıkmaya davet ediyor.

Özenle seçilen 24 masal, Korelilerin dünyasını gözlerimizin önüne sererken, bizlere kuşaktan kuşağa aktarılan bu masalların içinde daha önce hiç tanımadığımız türde karakterleri tanıtmayı hedefliyor.

Kitabın basın bülteni ise şöyle:
kore masallariSabah ışığının ülkesi Kore’den masallar…

- Reklam -

Kore’nin kuruluş efsaneleri, komşu imparatorluklarla ilişkileri, halkının ortak kişilik özellikleri, inanışları ve Kore’ye dair daha pek çok şeyi konu edinen bu masallar, sizleri Kore kültürü ve tarihinde keyifli bir yolculuğa davet ediyor.

Özenle seçilmiş bu 24 masal, antik metinlerde “Doğu’nun nazik milleti” olarak söz edilen Korelilerin dünyasını gözler önüne seriyor.

- Reklam -

Kuşaktan kuşağa aktarılarak günümüze kadar gelen bu masallarda şakacı peri Tokgabi’den Hapşıran Dev Heykel’e, Kore’nin Atası Prens Sandalağacı’ndan bilge Kija’ya kadar pek çok ilginç karakterle tanışacaksınız.

Geçmişle geleceği birbirine bağlayan bu masallar, masal seven herkesin kitaplığında bulunmalı.
Macidegül Batmaz tarafından çevrilen 176 sayfalık kitaba fiziksel ve sanal mağazalardan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

AkınSoft

Akınsoft’un Konya’da Ürettiği Robot Giderek “İnsansı”laşıyor!

yakin octavia e butler

Bilimkurgunun Usta İsmi Octavia E. Butler “Yakın” ile İlk Defa Türkçede