in

Aleksey Tolstoy Bilimkurguyla Mizahı, Gotik Kurmacayla Polisiyeyi Buluşturan “Korku Haftası” ile Raflarda

Sovyet yazar Aleksey Tolstoy’un uzun öykülerini bir araya getiren “Korku Haftası” kitabı, Ketebe Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Korku Haftası - Aleksey Tolstoy
- Reklam -
- Reklam -

Aleksey Tolstoy imzalı öykü kitabı Korku Haftası yeniden Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Ketebe Yayınları etiketiyle Rusça aslından dilimize kazandırılıyor.

Tam adı Aleksey Nikolayeviç Tolstoy olan Sovyet yazar 1883 yılında dünyaya geldi. 1945’te, Moskova’da hayatını kaybedene dek öykü, roman, şiir ve oyun yazdı; gazetecilik yaptı. Lev Tolstoy’un da uzaktan akrabası olan Aleksey, bir dönem savaş muhabiri olarak cephede bulunmuş, ardından da İngiltere ve Fransa’ya gitmiş bir isim. Edebi çalışmalarıyla ün kazanan yazar, en büyük eseri Birinci Petro’yu tamamlayamadan hayatını kaybetmişti.

Türkçede daha önce Aelita, Mühendis Garin’in Ölüm Işını, Düşman Topraklarımızda, Azap Yolları gibi kitaplarla tanınan Aleksey Tolstoy; şimdi de öyküleri ile okurların karşısına çıkıyor.

- Reklam -

Dünyanın Soyulduğu Yedi Gün alt başlığını taşıyan eser, yazarın uzun öykülerini bir araya getiriyor. Metinlerinde bilimkurgu, mizah, gotik kurmaca, polisiye ve melodram unsurları bulunan yazarın bu kitaptaki öyküleri şu isimleri taşıyor: Korku Haftası, Mavi Kentler ve Antuan Rivo’nun Öldürülmesi.

Korku Haftası – Aleksey Tolstoy | Arka Kapak Tanıtımı

Korku Haftası - Aleksey Tolstoy

Korku Haftası: Dünyanın Soyulduğu Yedi Gün, ünlü Sovyet yazarı Aleksey Tolstoy’un üç uzun öyküsünü bir araya getiriyor. Sovyetler Birliği Bilimler Akademisi üyesi de olan Tolstoy bu öykülerde bilimkurguyla mizahı, kendine has Gotik bir kurmacayla polisiyeyi, nihayet melodramı harmanlıyor. Borsada vurgun yaparak dünyayı ele geçirmeye çalışırken kazara mutlak sosyalizmi hâkim kılan kapitalist kalantorları, ay parçalanırken son bir kez dansa kalkanları, karşılıksız seven bir kalbin ve merhametle doyuran ellerin kanına bulanmış birkaç bin frangı, trajikomik şekilde mahvolan çocukluk aşklarını, Don kıyısında avare yürürken kurulan “mavi kent düşleri”ni ve çok daha fazlasını okuyacaksınız. Okurken de heyecanlanacak, gülecek, üzülecek, hayran kalacak, belki biraz öfkelenecek ve, neden olmasın, bütün bunları bu kadar güzel anlatmayı başaran zekâyı kıskanacaksınız…

- Reklam -

“Ya yok olup gideceğiz, ya da kardeşlerimizin çürüdüğü toprağın üzerinde göz kamaştırıcı kentler, güçlü fabrikalar, yemyeşil bahçeler kuracağız… Kendimiz için yapacağız bütün bunları… Yalnız kendimiz için tutkuyla, var gücümüzle yapacağız…”

Toplamda 136 sayfadan oluşan eseri, birçok Rus klasiğini de tercüme etmiş olan Ergin Altay dilimize kazandırıyor. Kitabın editörlüğü Kadir Daniş, kapak tasarımı Harun Tan imzalarını taşıyor. Eser, Haziran 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Aleksey Tolstoy eserleri ve yazarın Türkçeye kazandırılan son kitabı Korku Haftası üzerine görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

maymunlar cehennemi çizgi roman marvel

Maymunlar Cehennemi’nin Çizgi Roman Hakları Marvel Comics’e Geçti

Jurassic World Dominion gişe hasilatı

Jurassic World: Dominion Gişede Zirveye Oturdu